Снеговите на Климентина Евин, зошто во неа се пронаоѓав во тој период ( и мене ми леташе умот по наставникот по музиЧко, млад, убав ,абе мераци хахха)...Сама ,Марта. Исти очи, Споменка, Двојната лота... ГОрјан Петрески ги има напишано најубавите книги .
Волшебното самарче. Во претходниот пост сум била доволно смотана да ја не ја наведам како една од омилените.
Марта,Двојната Лота,Оливер Твист,Пајажината на Клементина,Хајди(на памет ја знам,и цртанот колку пати го имам гледано) и многу други што не ми текинат во моментов.
Зоки Поки, Итар Пејо и Пипи долгиот чорап и ден денес да ми налетаат в раце ќе ги прочитам, па потоа доаѓаат Исти очи, Двојната Лота, Втора смена- последните зборови : КАП КАП КАП МАРГАРИТА , МАРГА МЕГИ хахахаххахах
Ги имам прочитано скоро сите книги од Горјан Петревски , човеков едноставно преубаво пишува за на таа возраст. Од него најомилена ми се Исти очи и Споменка.
^ КОСТЕНИ Каква есен, каква есен, не знам колку костени ни снесе, сега надвор врне, снежи, а ним им гори, жежи, си пукаат на печката гласно, како ништо да не им е јасно.
На прво место Хајди,потоа Бојан,Втората смена(исто така премногу ја сакав),Хајди а како помала Касни-порасни,Зоки Поки,Доктор Офболи...има уште некоја ама не ми такнува на насловот ,на врв на јазик ми е