Дефинитивно Хајди ... Тоа беше првата книга што ја прочитав. Бев восхитена од тоа мало девојче и нејзините доживувања со дедо и, Петре - козарот и нејзината најверна другарка, Клара. За прв пат ја прочитав кога имав 7 години, a досега ја имам прочитано безброј пати...
Има доста обожавав да читам книги како мала ќе набројам неколку од омилените.... -Пајажината на Климентина -Хајди -Вторта смена (ја имам читано повеќе од 5 пати преубаваа) ииии уште мн други
Хајди дефинитивно, ако веќе зборуваме за рано детство , а некоја година подоцна се заразив со Хари Потер
Двојната Лота без конкуренција. Ја имам прочитано најмалку 5-6 пати. А тука се и Улавите години (неа ја имам прочитано точно 4 пати), Зоки Поки, Втората смена, Девојките на Марко, Касни порасни...
Паежината на Климентина, Хајди и втората смена. Секоја лектира ми беше убава на свој начин, но овие ми се омилени
Двојната Лота,Пипи Долгиот Чорап....но сепак најмногу Улавите години(Магарешки години) од Бранко Ќопиќ...Па би ја зела повторно да ја читам
Двојната лота,Улавите години,Втората смена. Тие се 3 книги кои ми се омилени и кои на некој начин ми го одбележаа детството