Добро препознатлив лик, мистериозен, непредвидлив и авторитетен. "When I left you I was but the learner. Now I am the master."
Keyser Sözе! Омилен филмски негативец од филмот The Usual Suspects (1995) http://www.imdb.com/title/tt0114814/ ИЗВЕДБА НА ВЕКОТ! Спојлер Не можам да ставам слика од почит кон оние што го немаат гледано филмот!
Е на овој човек му се воодушевувам!Дефинитивно му се заслужени двата Оскара ама за вториот Оскар за улогата на Dr. King Schultz во филмот Django Unchained (2012) се надминува себеси и сите други холивудски актери.Со Quentin Tarantino прават прекрасен тим.Секоја чест на луѓево!
1. Од серии, Dexter дефинитивно ќе стои на врвот уште долго. 2. Од филмови Eric Roberts ми е во топ 5 омилени актери, воедно најомилен негативец со оглед на тоа шо најголемиот дел од улогите му се психопатски и ненормално добри 3. Едвај чекам...ама страшно едвај чекам да го видам Jason Statham во Fast and Furious 7... типов на многу од нас ни го покрева моторот (реално сеа..)
Па повеќето негативци од филмовите на Тарантино. Иако кај неговите филмови ретко има класични позитивци, скоро сите се "негативци".
"Грицкало" од неколку филмови со Џејмс Бонд. Дури во "Moonraker" свати дека само го искористуваат па ја одбра правата страна. Дури и женска си фати. Императорот Тод од "Mom and Dad Save the World". Најпозитивно негативен лик. И филмот е предобар. Капетан Харис од филмовите "Полициска Академија". Секад го вади подебелиот крај. Г-дин Бернс од "Симпсонови". Шојиќ. Ебанајзер Скруџ од божиќните филмови. Типот од "House of Wax" само поради тоа што ја утепа Парис Хилтон. Чаки куклата зашто знае квалитетно-смешно да коља ликови што немаат појма од глума.
Ентони Хопкинс алиас Ханибал во истоимениот филм. Значи еден од најдобрите ектери на сите времиња дефинитивно, а воедно и мој омилен, нема лош филм, секоја улога му е тешка...феноменален. Уште еден омилен негативец ми е Магнето во Икс мен.
И овој: Мора повторно да го гледам филмов, го заборавив сосем, но знам дека глумецов глумеше ненормално добро и природно.
Скоро го гледав Thor последниот дел и готово, си го најдов мојот втор омилен негативец (првиот веќе го имам постирано некаде во темава). Локи ми е фаворит во двата дела, дури по малку се нервирав зошто беше запоставен и ставен ептен во позадина. Дефинитивно овој лик заслужува свој филм.