Ако некогаш пак ја гледам серијата, би било само ради неа. *ваљда смее од серија, филмови не гледам *
Hannibal Lecter ( The Silence of the Lambs) Saruman (LOTR) Dracula Daryl Van Horne( The Witches of Eastwick ) Rrhett Butler ( Gone with the wind )
Вампирот Лестат (лошо расположен Французин кој ја има харизмата на натприродно битие) е во топ 3 најдобри улоги на Том Круз, според мене. Тој требаше почесто да глуми негативец и анти-херој.
Каква тема, таман како за мене, јас секогаш повеќе ги анализирам негативните карактери, особено зошто самата природа на улогата дава толку потенцијал од актерски аспект за стварно да ја долови некој. Не би можела да речам дека ми се омилени како карактери, ама дефинитивно целокупно како приказна и актерски перформанс најголем впечаток ми оставиле следниве: - Aaron Stampler - Primal fear Што и да кажам ќе е спојлер, едноставно маестрален! - Hannibal Lecter - Silence of the lambs Од очигледни и веќе наведени причини. - Hannibal Lecter - Hannibal Како еден од најголемите љубители и следачи на сите Ханибал Лектер филмски остварувања, бев ептен скептик кога објавија дека Мадс Микелсен ќе е новиот Ханибал. Boy was I wrong. Обожавам како направи свој сосема различен лик од тој на Ентони Хопкинс, и не само тоа туку и му парира рамо до рамо во однос на впечатливост. - Keyser Söze - Usual suspects Мислам дека објаснување не е потеебно, сите знаете зошто - Annie Wilkes - Misery Не знам кому не му текнува на сценава кога ќе се спомне Misery. Култен лик. Kathy Bates одлична. - Killmonger - Black panther Воопшто не сакам филмови со суперхерои и како за некое чудо ме натераа да го гледаме филмов, и мислам дека единствено негативецов ми го задржа вниманието оти само тој беше некој пореален момент на филмот, другите нели беа сјајни, бајни, фини и безгрешни. Спојлер Плус да не се лажеме Michael B. Jordan e пре-сек-си - Timmy - Identity Не ставам слика за да не правам спојлери, ако не сте го гледале филмот, а сакате мистерии и психолошки трилери, препорачувам најтопло. Не пребарувајте претходно - Red - Us -Davy Jones - Pirates of the Carribbean Убава приказна за ликот, плус како може да не ти остави впечаток човек октопод Ги има уште мнооогу, овие први ми паднаа на памет, па следна прилика пак ќе е дополнам
Ханс Ланда во Inglorious bastards. Ханибал Лектор. Q во Star trek. Волтер Вајт . Агентот Смит од Матрикс.
Според мене многу е underrated. Глумецот што го игра е срцка, али толку ладно го изигра да помислиш дека стварно е таков во живо. Па нормално Ramsay Bolton.
Anthony Hopkins (Hannibal Lecter) особено во Silence of the lambs. Предобра глума. Еден од омилените глумци.
Гери Олдман во "Професионалец" Буквално се плашев од него како дете Хавиер Бардем во "No country for old man". Ѕвер. Некаде прочитав дека е најдобро одглумен психопат на сите времиња. Се согласувам
Има разлика помеѓу омилени и такви што ме вџашиле и потсетиле на реалноста, следствено, не знам што треба да пишувам на темава.
Да се надоврзам. Кристоф Волц во "Inglourious basterds" Беспрекорен, како и во секоја улога. Роберт Патрик во "Терминатор 2". Језа. Чарлс Денс во "Game of thrones". Еден од најпотценетите актери. Едвај чекав сцени со него. Розамунд Пајк во "Gone girl". Одлична глумица
На моменти ме нервираше колку лошо се однесува, ама маестрално одглуми и имаше многу смешни сцени, до крајот на филмот ја засакав веќе.