Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Oмилен предмет?

Дискусија во 'Образование' започната од Anggie, 7 октомври 2010.

1. passion.for.fashion

passion.for.fashion Истакнат член

Се зачлени на:
    24 мај 2010
    Пораки:
    396
    Допаѓања:
    87
    Англиски, Математика ми беше омилен, ама откако ни се смени професорката..не ја сакам баш :D и Историја :$

2. Abeja

Abeja Популарен член

Се зачлени на:
    24 март 2011
    Пораки:
    4.380
    Допаѓања:
    17.581
    Вилушка 8) (математика и биологија на второ и трето место)

3. MoDeRnA

MoDeRnA Истакнат член

Се зачлени на:
    5 март 2011
    Пораки:
    210
    Допаѓања:
    50
    во средно највеке ги сакав македонски и латински :) а сеа на факс современ италијански ;)

4. pink4ever

pink4ever Популарен член

Се зачлени на:
    23 октомври 2010
    Пораки:
    1.042
    Допаѓања:
    1.013
    Не е до предметот, до наставникот е . ;)

Ако ти е милина да го слушаш и предметот не ти е кошмари и превртување на црева сам од себе ќе ти се наметне, да научиш нешто.
    Јазиците добро ми одат,
    повеќе од добро :P

Ги учам со желба, со разбрирање :wasntme:
    Но никогаш не сум седнала и да учам се одеднаш, затоа ги сакам.
    Не ме прават да се чувствувам затворено во некоја книга и да учам, учам... :drunk:

Граѓанско, Историја и Македонски поради паметните дискусии, начинот на учење. Македонски само заради рециталите, песните, поезијата, драмите.. Друго ништо :|
    Овој предмет може подобро да се прикаже, но ни го наметнуваат како со сила. :doh:

Биологија може да се каже, дека повеќе го сакав порано. Сега, едвај чекам да помине. ]:)

На BeYourself му/ѝ се допаѓа ова.
  5. kate-the-great

kate-the-great Популарен член

Се зачлени на:
    26 октомври 2010
    Пораки:
    1.473
    Допаѓања:
    1.833
    Исхрана , хемија ( аналитичка ,физичка, органска, биохемија) и англиски :)
    (во средно ми беа )

6. maja8

maja8 Популарен член

Се зачлени на:
    3 јануари 2010
    Пораки:
    2.847
    Допаѓања:
    2.159
    Омилен ми беше македонски, а неомилен историја

7. Cokolatce95

Cokolatce95 Истакнат член

Се зачлени на:
    22 јуни 2010
    Пораки:
    321
    Допаѓања:
    131
    Социологија, Хемија , Англиски, Етика 8)

8. TammyDeyn

TammyDeyn Истакнат член

Се зачлени на:
    30 март 2011
    Пораки:
    181
    Допаѓања:
    240
    Јавно мислење :)
    Дефинитивно...

Го сакате предметот поради професорот или поради тематиката која ја обработува?

9. innablood

innablood Истакнат член

Се зачлени на:
    23 февруари 2011
    Пораки:
    788
    Допаѓања:
    1.324
    Не можам да кажам дека ги сакам јазиците, освен англискиот што прави исклучок. И професорката ми е интересна, креативна, знае да одржи час :clap:

10. babyblond

babyblond Популарен член

Се зачлени на:
    19 февруари 2011
    Пораки:
    1.168
    Допаѓања:
    1.548
    сакам математика, физика, математичка анализа, ликовно, англиски и филозофија. И ги сакам ради предметот, професорите сите се добри, и можеби и затоа ги скам предметите, бидејки убаво ми се предадени и се интересни.

11. BeYourself

BeYourself Популарен член

Се зачлени на:
    12 септември 2010
    Пораки:
    1.490
    Допаѓања:
    2.949
    Сепак, наставниците имаат голема улога во тоа дали еден ученик ќе го сака предметот или не!

Јас обожавам јазици. Сакам англиски (а и наставничката е предобра и објаснува). Најпрво овој јазик го засакав во 4одделение од наставничката која тогаш ми предаваше. И секој ден се’ повеќе го засакувам јазиков. Сакам да се надоградувам во него, но за да го постигнам тоа не одам на курсеви. Паметам дека единствениот курс по некаков јазик на кого некогаш сум одела беше англиски(приватен, кај мајка на другарка ми, а бевме повеќе девојчиња) и тоа во трето одделение (убаво паметам), но тоа беше само за да бидам поспремна во 4одд. кога за првпат почнавме да учиме англиски во училиштето. Значи, не ми е потребен курс за да се надоградувам. Колку повеќе одделенија зимам т.е. растам толку повеќе ќе си го надоградувам јазикот. Еве, англиски знам само тоа што до сега сме учеле во училиште и повеќе работи (претежно вокабулар) кој сум го научила со помош на брат ми, еве преку интернет итн.

Француски ми е втор јазик воведен во училиштето (се разбира, после англиски, зашто македонски секако учиме!). Мошне интересен јазик, но и тежок. Треба многу добро да се објасни, а јас сметам дека и наставничката многу убаво објаснува, па можам да го сфатам.

Македонски ми е на крајта.. По заслуга на наставничката! :| Добро, какво е ова, зима диктира лекција (и тоа не секогаш наставничката, им дава на девојчиња од класот кои мноогу знаат според неа (а тие се уствари оние со кои се пријатели, од кои може да излече корист). Ма, не ни ја објасува лекцијата. Јас пишам, ама не знам што! И тоа кога ја видовме книгата од која диктира останавме вакви :o ! Ни дава книги за диктирање кои се за многу поголеми од нас. А македонски јазик се полага и матура. Во Македонија, секако, тој јазик (мајчиниот) е најважен! Јас не дека немам појма, знам. Учам дома, без објаснување, што ќе сфатам добро, што не - не. Но, не е тоа работата. Ако е така, нема потреба да одиме во школо, ќе си учиме сами дома, од учебникот. А, наставничката не ни оценува реално. Само, ќе прочита името и така си става оценки (тоа го прави на писмените работи, на тестовите баш и не може). А иначе многу сакам македонски јазик, сакам да пишувам состави на некои дадени теми, но истите да имат длабока мисла. Кога ќе се сетам, какви теми за писмени работи му даваше наставничката на брат ми, абе со мерак да си пишуваш! Се разбира, не ја мразам наставничката, но, мислам дека треба да ни обрне повеќе внимание, да не не запоставува, да не не дели нас децата.

Епа, тоа е отприлика, сакам јазици. Исто сакам и хемија. :)
    Се извинувам, многу се распишав.. :|

12. Tanny

Tanny Популарен член

Се зачлени на:
    19 ноември 2010
    Пораки:
    564
    Допаѓања:
    401
    англиски и математика :)

13. Linn1

Linn1 Популарен член

Се зачлени на:
    10 јануари 2011
    Пораки:
    1.221
    Допаѓања:
    1.936
    Ѕвончето :) :lol:

14. Avril.09

Avril.09 Популарен член

Се зачлени на:
    12 јануари 2011
    Пораки:
    737
    Допаѓања:
    892
    Биологија!
    Во крв ми влезе бе. Лекциите со разбирање ги учам и само еднаш ги прочитам - јасни ми се.
    Изгледа медицина ќе се запишувам ако вака продолжам. :)

15. Linn1

Linn1 Популарен член

Се зачлени на:
    10 јануари 2011
    Пораки:
    1.221
    Допаѓања:
    1.936
    Аврил.09, осмо си така?
    Биологија за 8мо е најлесна, ја учам со разбирање и памтам се од почеток на годината :)

16. Avril.09

Avril.09 Популарен член

Се зачлени на:
    12 јануари 2011
    Пораки:
    737
    Допаѓања:
    892
    Да да, 8мо сум. Ама и од лани ја обожавам и биологијата за 6то, за растенијата... 8)
    Ќе ме биде :lol:

На Linn1 му/ѝ се допаѓа ова.
  17. GarpovaV

GarpovaV Популарен член

Се зачлени на:
    18 февруари 2011
    Пораки:
    999
    Допаѓања:
    1.962
    На ПРВО МЕСТО МАТЕМАТИКА :l: најмногу сакам (особено геометрија)
    Англиски :) јазиците ги сакам исто
    и Историја може да се каже, некако интересно е да се учи за народите порано, а најинтересно кога ќе почнеш да споредуваш некогаш и денес :)

18. rosie

rosie Истакнат член

Се зачлени на:
    6 април 2011
    Пораки:
    42
    Допаѓања:
    32
    Историја, географија и психологија :l:

19. unhappyy

unhappyy Истакнат член

Се зачлени на: