eh kolku se osekjam samo osamena...tesko e koga mislat deka imas se,a tebe sepak ti fali mnogu do toa SE....
А, девојче ... не треба да ти биде утеха ама во светот на технологијата и коминикацијата луѓето се поосамени и се поосамени, кој е сам вака како тебе, не е лесно сам да чекаш бебе, кој во брак е сам,кој во диско со стотици околу него, а пак е осамен ... Ќе помине и ова, малку ќе навикнеш, малку ќе почнеш да гледаш на она убавото што доаѓа, на убавото што го имаш и животот ќе стане поубав. Држи се сега !
Bogami ne e voopsto lesno,ne misla ni najmalku za materijalnata strana fala mu na Gospod imam za se neophodno da mu priustam,samo kolku kje mozam so toa srekjen da go napravam,kolku kje mozam da ja nadohnadam i tatkovskata ljubov koja kje mu e potrebna neznam....
Чим ти се случувaaт лoши рaбoти верувaј декa живoтoт спремa зa тебе еднo гoлемo изненaдувaње кoе еден ден ќе те oсветли.Мoрa дa пoминеш низ тунел зa дa гo видиш сoнцетo
Ќе можеш, можеби не целосно, ќе му треба машки пример (татко ти, брат ако имаш и сл.) ако носиш машко, дај боже да се роди здраво и право и ти да си добра. Ќе видиш колку ќе можеш мајчинството е чудна работа, не знаеш колку сила дава, детето од бебе колку љубов дава, и зема и дава ... не се плаши уште малку имаш. Издржи една година да подрасне па, ќе тргнеш на работа и полека полека животот ќе се подредува. Таткото е недоквакан, то ане значи дека ти нема да одгледаш супер детенце, само не очајувај, детето осеќа додека се уште во тебе, моето страшно клоцаше пред да се случи нешто сулудо. Не се секирај, се ќе биде добро и подобро од добро.
od koga znam za sebe samo losi raboti mi se slucuvaat,koga e toa ubavo sto kje mi se sluci,nadez ne osta ni malku vo mene....
Вака размислуваш затоа што си во таа состојба, а нели е бременоста и бебето што е на пат едно од најубавите нешта во сечиј живот, не само во твојот, тоа бебе радост ќе донесе на цела фамилија, не само на тебе. Има надеж и ќе биде добро. Нели е чудо животот во тебе ? Она другото остави го на страна, ти за таткото нема што да жалиш, овде да си не знам ама надвор можеби луѓето размислуваат поинаку и заедно со бебчето и некој ЧОВЕК, не хоштаплер ќе си оформите ново семејство и дом. Тешко е сега знам, се е далечно и незамисливо ама почни да сонуваш, кој сонува тој и работи на својот сон, а тој што работи на својот сон и ќе го живее сонот.
uhhh dosta imam za zborenje i nadovrzuvanje...Da imas pravo najubavo e koga e kompletno a vaka e samo ubavo...iskreno ne poznavam vo blizina nekoja so slicen problem kako mojot,ali mene premnogu mi fali seto ona sto sekoja zena go dozivuva koga e bremena neli z da bide najubavo,vnimanie ljubov od soprugot pa da ides zaedno na pregledi pa na shopping ,pa koga kje se rodi toj da bide prviot covek sto kje ja spodelis taa radost....i taka nataka da ne odolgovlecuvam ...faka mu na Gospod imam prekrasna familija ali toa sto mi fali mi fali....
Пиши ми во инбокс кога сакаш ако сум дома и не работам нешто ќе раговараме, јас твоето го прегазив ... моето беше далку полошо од товето, многу полошо, и сама пазарев со другарка ми, со мајка ми, брат ми патките во 9ти ми ги облекуваше, не можев сама, ќе стиснеш заби, мора така, животот мора да тече понатаму за да се стабилизираш и за тебе и за бебето. Знам јас како фалело и тогаш денес ама не размислувам за тоа. Што ќе постигнам ако гледам само што ми фали ? Апсолутно ништо освен душата да ми венее секој ден се повеќе и повеќе, а од тоа нема фајде за никого,освен ако има некој што сака сеир да си брка. Ти имаш мотив плус, да успееш и тој мајмун у ќош и глава да не може да крене пред тебе. Пиши кога сакаш.
Nikogash ne sum se custvuvala osamena jas vo osamenost sakam i sum , si imam drugari i drugarki koi se slushame izleguvame ama od osamenost ne mi è strav ic. Mozebi vo idnina koga kerkami ke porasne ke pocne da izleguva da se.druzi pa ke mi nedostiga. Jas velam podobro sami odkolku so losho drushtvo.
Сега сум 32 и не чувствувам никаква осаменост нити потреба од друга особа. Е сега шо ќе биде понатака, да сме живи и здрави. И манастир ако треба ќе одам после 45-50
Немој да се чувствуваш така, животот е убав искористи го секој пружан момент, дури и токму сега кога го имаш тоа чувство на осаменост е дел од човековата суета.
Nekoj luge se stvoreni da funkcioniraat vo drustvo. Jas sum od roditel koj mora da ima drustvo i toa postojano. Majka mi kolku priatelki ima i kolku se druzi jas ni 5 % od toa ne prakticiram. Nejze i smeta da e sama ili sama da pominuva niz nesto, pa nekogas i ne i e po keif. Jas sum sosema razlicna. Misecini nikogas da ne vidam covek, nema da pobaram nikogo. Nezavisna sum vo sekoj smisol na zborot. Niz sve sama si pominuvam, ne preraskazuvam i ne mi treba nikoj da me soslusuva i eventualno da si go cujam istoto preku tri kuki. Nisto neocekuvam i nikoj nisto neocekuva od mene, zatoa i vo zivot ne sum se skarala so priatelka. Lugeto me naucile kako takva i super funkcionirame. Priateli od tipot raskazuvanje na sopstveni tajni, razglabanje na licni situacii i sl, se razbira deka kako i da e bi ve razocarale zosto sekogas nekoj ke se najde, koj ke se oseti kako dal poveke, zemal pomalku. Nikogas ne postoelo priatelstvo. Toa e izmislica od knigite. Coveckiot zivot pominuva niz branovita voda. Branot ke te frli ugore, pa udole. Problemi nikoj nema zosto problem e ako si bolen od terminiracka bolest, se drugo e reslivo, na ovoj ili onoj nacin. Ona sto go znaete vie i nikoj drug, samo toa ostanuva tajna. Se drugo namerno ili nenamerno preku tri kuki ke zavrti i pak ke se vrati vo vasata kuka. Bidete si priatel sami na sebe. Namesto vreme da trosite raskazuvajki po priatelki koj vo toa vreme nemale popametna rabota, ve slusale i navodno se trudele da vi najdat resenie, po nekoe vreme ke se prikazuvaat zrtvi od vasata tortura. Arno baba velese:"Pokrien gaz nikoj nepluka". Ako uspeete ovaka da razmisluvate nikogas nema da se cusvuvate osameni, zosto tuka ste za sami sebe, vo sekoe vreme.
Epa ja imam 17 godini nikogas nemam imano decko nit muvac ii stvarno se custvuam neubo i osameno.... ne dek neam so kogo da se druzam imam prekrasni drugarki i super mi e so niv samo so site se izlezeni so nekoj a ja seuste ne i pustoto ne me raZbiraat kako mi ee....mn cesto se custvuvam glupo i se prasuvam so ne e vo red so mene dali izgled karakter ili toa so ne sum devojka koja se oblaka provokativno se ponasa "kurvinski" i nikako odgovor da najdam
И јас бев од тие во друштвото кои подоцна прв пат почнаа врска. Знам како ти е, се чувствував глупаво кога тие зборуваа за својата врска а јас тука не можев да се надоврзам и да споделам ништо. Некогаш заради тоа сакав да имам и јас дечко, но од друга страна ми беше сосема добро и без него, се забавував со останатите другарки, излегувавме... имав и додворувачи но не се впуштав ниту во мување со нив а не па во врска. Едноставно, не бев такво девојче, бев внимателна и селективна на кој ќе му дадам прилика да биде со мене. Убава е таа особина. Да не може секој да те има. Уживај во твојот живот и она што сега ти се случува, времето за врска ќе си дојде.
eeex,а да знаете како е да си опркужен со луѓе и дома и на работа и фамилија и друштва, не едно повеќе, па да се чувствуваш дека си сам на светот...
Zenata moze se.Ako treba i mashka ljubov ke mu najdes ako mu fali.Se ke bide dobro.Stom si blagoslovena cedo da nosis veruvaj ke imas sila i dobar pat.Samo ne se sekiraj i ne se prashuvaj unapred.Deluvaj .