1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Oсаменост!

Дискусија во 'Сингл' започната од CVETENCE, 12 мај 2010.

1. dostae

dostae Нов член

Се зачлени на:
    3 август 2020
    Пораки:
    6
    Допаѓања:
    3
    Со што сакаш да ми помогнеш или да ме мотивираш жити се? Преку глава ми е од мотивациони говори. Ми треба некого кого ќе ме разбере и ќе ме сослуша. Живеам во село со многу малку жители а ти ми велиш курсеви германски или што и да беше друго. Не секој може да си ги пружи тие услови.
    Збореш нешто, а не ми ја знаеш целата позадина. Не си фер ти. Ми даваш суд без да ме имаш запознаено како се однесувам во живо. Да се знаеме во живо, сигурно вакво мислење немаше да напишеш туку ќе имаше доза на емпатија и ќе ме разбереше како се чувствувам. Баш за ваквите стереотипи и предрасуди напишав.
    Не си фер ти оти заклучуваш за мене врз основа на две реченици на форумот.
    Не навредив никого. Ако сум те навредил со тоа „не филозофирај“, јас се извинувам.

Последна измена: 6 август 2020
  2. nikita777

nikita777 Истакнат член

Се зачлени на:
    28 јуни 2018
    Пораки:
    43
    Допаѓања:
    12
    Ти понудив да ми пишеш, ако имаш потреба некој да те сослуша и разбере како што велиш, а од твоја страна добив таков одговор - тоа не е фер. Не судам никому, ниту реков да посетуваш курс по германски, туку реков да најдеш курс/онлајн група/дебата/хоби, има многу начини каде што ќе можеш да најдеш личности со твои интереси и можеби некој сличен на тебе, се е подобро отколку да се откажеш.

На Selman му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Xxx007

Xxx007 Истакнат член

Се зачлени на:
    25 октомври 2019
    Пораки:
    68
    Допаѓања:
    45
    Novite naslednici na blaze koneski se pojavija :) :) :) :)

4. Guns N` Roses

Guns N` Roses Популарен член

Се зачлени на:
    25 август 2017
    Пораки:
    3.665
    Допаѓања:
    16.155
    Дечко не знам колку години имаш, го прочитав твојот текст и неможам да разберам на што се темели твојата осаменост. Јас како што те разбрав целиот твој живот уште од основно копнееш да им се допаднеш на другите луѓе пријатели, девојќи. Целиот проблем твој се сведува на тоа како да им се допаднеш на другите луѓе, да те сакаат, да бидеш интересен, забавен, но луѓето очигледно го гледаат тоа дека не го правиш на природен начин дека тоа што го правиш не доаѓа од тебе и тоа едносавно не си ти, има нешто кај тебе што ги одбива. Имаш ли ти некој други цели во животот, хоби, нешто што те исполнува, прво треба да се пронајдеш себеси, кога ќе се пронајдеш и ќе научиш да живееш со осменоста а при тоа таа нема да ти претставува терет и да ти предизвикува болка тогаш можеш да кажеш дека си се променил, дека си станал оптимист, дека си задоволен од себе, дека зрачиш од позитивност а тоа дека си оптимист дека гледаш позитивно на работите тоа се залажуваш само самиот себе а луѓето и тоа како надалеку може да ја осетат твојата енерија. И да премногу се самосожалуваш. Работи на себе, промени го твојот мајндсет, трасформација на личноста не се случува преку ноќ ниту пак некој човек може да побегне од својата природа, но секој е свесен за себе што е тоа што не е добро кај него и што треба да го промени, а промената нема да помине незабележана, во тоа да бидеш сигурен.

На Besmrten, Elf, poppie и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  5. Selman

Selman Активен член

Се зачлени на:
    30 јули 2020
    Пораки:
    18
    Допаѓања:
    9
    Силно се надевам и навивам :D, темава да ти е минато, но ете колку за совет, осаменоста не доаѓа од она што го гледаш, туку од она што го чувствуваш, да преведам, гледаш луѓе околу тебе (роднини, пријатели, ...) но не е она што тебе во моментот ти треба, ти е потребно да те исполни, далеку од тоа дека ти луѓето околу тебе не си ги сакаш, но чувството на осаменост е исто како да го бараш делчето на мозаикот.
    Ништо страшно, за да го најдеш пушти се во потрага, не се затварај, продолжи на факултет, излегувај, дружи се, ... само така ќе си го најдеш делчето од твојот мозаик :muscle:

На Evaa_19 му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Selman

Selman Активен член

Се зачлени на:
    30 јули 2020
    Пораки:
    18
    Допаѓања:
    9
    како беше тоа скроз на скроз погрешно, чувството на осаменост е лоша, а камоли да живееш сам/а
    Што е страшно ако си бил/а со 5-10 ... па не се погодил/а, можеби некој/а нареден/а ќе се погоди, па и да не се погоди, важно е живееш со луѓе не сам/а

7. Evaa_19

Evaa_19 Истакнат член

Се зачлени на:
    19 јуни 2018
    Пораки:
    44
    Допаѓања:
    77
    Искрено така е. Не дека си ги решив проблемите ама ќе биде чекор по чекор. Има моменти на тага може и бес и она често прашање зошто баш ја господе?, ама тоа е тоа жовотот иде понатаму. Едноставно со некој ствари се помирив. А и се обидувам на мали раб да се смеам и црпем сила.

8. kuzmanko

kuzmanko Нов член

Се зачлени на:
    11 август 2020
    Пораки:
    1
    Допаѓања:
    4
    Osamenost li e? Te nema u gradot nekoe vreme 2-3 god se e isto , ama drugarite prijatelite koj natamu koj navamu, nekoj se ozenil , drug so devojkata, tret so nekoi problemi i koga ce vidis od prijatelite i drugarite skoro ni traga ni glas. Jasno mi e deka ne moze da bide kako porano ama i ova e epten, da nema so kogo kafe da pies. i taka veke nekoe vreme i poleka mi ide cuvstvo na osamenost. Fali druzba, zezanja, izleguvanja i uste dr raboti. Sovet?

На Dekos, eliesaab, nikita777 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  9. Iguanaboy

Iguanaboy Истакнат член

Се зачлени на:
    2 февруари 2017
    Пораки:
    69
    Допаѓања:
    59
    како да ја опиша ситуацијата во која што сум сега. Буквално исто, кои работи, кои со девојка. Го знам тоа чуство на осаменост многу добро бидејќи баш сега поминувам низ него.

На Dekos, eliesaab и Guns N` Roses им се допаѓа ова.
  10. Guns N` Roses

Се зачлени на:
    25 август 2017
    Пораки:
    3.665
    Допаѓања:
    16.155
    Чудна работа е осаменоста, јас и покрај тоа што сум сама(сингл) многу долг период, моите другарки се веќе скоро сите мажени или имаат сериозни врски, не се чувствувам осамено, душата ја лекувам преку посветеноста на работите што ги сакам, а фокус ми е кариерата и работа на себе, посветување на себе, овој период го користам само за себе, но не чувствувам осамено најверојатно затоа што немам личност во животот што ми недостасува, сметам дека од таму и потекнува осаменоста.

На kuzmanko и Принцезичка1 им се допаѓа ова.
  11. Xxx007

Xxx007 Истакнат член

Се зачлени на:
    25 октомври 2019
    Пораки:
    68
    Допаѓања:
    45
    osamenosta e bolka ovaj tekst e tocen no ne sekogas rabotata i rabotite koi ne pravat srekni ne ispolnuvaat i zanemaruvame na toa sto fsusnost ni treba vo zivotot

На Guns N` Roses му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Guns N` Roses

Се зачлени на:
    25 август 2017
    Пораки:
    3.665
    Допаѓања:
    16.155
    Точно се сложувам со тоа, сум се чувстувала и јас осамено и знам какво е тоа чувство тогаш и сите да се околу тебе секогаш ќе најдеш некоја причина да тагуваш, и да имаш другарки за на кафе ќе испаднеш на кафе ама паметот ти е на друго место, ќе испаднеш во диско демек се забавуваш, кога ќе се вратиш дома повторно се чувствуваш осаменост, сум била во таква ситуација и затоа можам да направам некоја споредба. :)

13. Cokoladen88

Cokoladen88 Активен член

Се зачлени на:
    13 јуни 2020
    Пораки:
    49
    Допаѓања:
    10
    Здраво,ако може да прашам колку години имаш

14. Cokoladen88

Cokoladen88 Активен член

Се зачлени на:
    13 јуни 2020
    Пораки:
    49
    Допаѓања:
    10
    Здраво, ако може да прашам за возраст? :)

15. Кавалер

Кавалер Активен член

Се зачлени на:
    17 јануари 2019
    Пораки:
    78
    Допаѓања:
    202
    Не знам дали виде дека ова е пишано од пред 10 години

На Rock\m/girl, buba4e89, edna_malecka и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  16. eliesaab

eliesaab Популарен член

Се зачлени на:
    27 април 2013
    Пораки:
    3.926
    Допаѓања:
    12.020
    ^
    Извинете вака, ама не можам.

:rofl::rofl::rofl::rofl::rofl::rofl::rofl::rofl::rofl:

17. CrazyGirl15

CrazyGirl15 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 јуни 2011
    Пораки:
    4.866
    Допаѓања:
    25.313
    Порано или подоцна , сите минуваме низ таа фаза . Јас поминав низ неа кога бев трета средно . Неколку месеци животот ми беше - слушалки - бус - училиште - часовите како да ми летаа - слушалки - бус - спиење . Ова беше период кога раскинав прилично долга врска . Не обраќав внимание на никој и на ништо околу себе . Другарките ме викаа за излегување , се обидуваа да ме развеселат .. ама јас не бев тажна . Бев како во мини депресија , која за среќа за 3-4 месеци заврши :D . Се сеќавам дека им реков на другарките дека ми е потребен период да сум сама , да видам до каде сум со себе и да не ми замеруваат . Имаа разбирање за мене , да се живи :D .

18. Xxx007

Xxx007 Истакнат член

Се зачлени на:
    25 октомври 2019
    Пораки:
    68
    Допаѓања:
    45
    LOSO loso loso tesko i loso burno depresivno ;(;(

19. mira.mira

mira.mira Популарен член

Се зачлени на:
    14 февруари 2016
    Пораки:
    1.063
    Допаѓања:
    7.319
    Izlezi of sopstveniot magichen zatvoren Krug. Sekade mozes da najdes srodna dusha za muabet I druzba. Depresijata I loshite misli vlecat kon dno. Zajakni go fizichokoto telo a so toa ke pocne da se zajaknuva duhot(vezbaj). Sekoja vozrast ima mnogu prasanje no mladosta e period na zreenje I iskustvo.

20. Xxx007

Xxx007 Истакнат член

Се зачлени на:
    25 октомври 2019
    Пораки:
    68
    Допаѓања:
    45
    Znam znam za sto mi zvoruvas jasno mi e se problemot e vo toa sto nemozam da se soocam so faktot deka nema poveke pravi licnosti iskreni i so iskrena doblest i srce se e svedeno na materijalizam lagi prevari i tn za iskustvo hm mn mn sum imal iskustva i toa so los kraj so mn mn dolgo godisni vrski so losi kraevi koga naj malce si ocekuval i veruval deka ce se slucat