Се приклучувам кон клубот нарачки од tambeauty, јас нарачав повеќе производи со другарка, да делиме шипинг. Се излажавме за попустите а гледам дека не завршиле вчера ко што беше наведено, се уште А ме фати стрв, стварно не знаев што попрво да нарачам. Ако има некој заинтересиран за нареден месец да делиме шипинг нека ми пише. Викате максимум две недели се чека, и обично кога сум нарачувала од али ми стига картонче за да си подигнам од пошта, или доаѓа поштар на врата. Се надевам дека и овој пат така.
Разгледував странава тамбјути и баш видов дека со нарачка над 40 евра има бесплатен шипинг. Ама незнам дали нашиве би ја царинеле овде или би наплатиле ддв? Вие што сте нарачувале искуство со порачка над 40 евра, дали ви наплатија нешто плус?
За нарачка до 44 евра нема царинење само ддв. Со точно 40 евра имаш free shipping и ке платиш ддв околу 400 денари, односно 18% од сумата.
Дали некој ја имс пслетата nude кармини oд mur? Гледам 5 фунти е ама не сум сигурна за трајноста и пигмрнтираноста.
Здраво девојки! Дали има некој има нарачувано поголема нарачка од Colourpop? Дали ви наплатија екстра во пошта? Мојава нарачка ме фати околу 43 евра и се надевам дека ако ми наплатат дека само ддв ќе платам. Фала однапред за одговорот!
Не ми беше тоа прашањето Сакам да знам кај нас во пошта дали би ми наплатиле дополнително, како што прават понекогаш.
Ако ти е нарачката до 44 евра ке платиш само ддв 18% од нарачката, ако е над 44 евра и да е 44 запирка нешто плакаш царина и ддв.
Нив им треба повеќе време додека ја спремат нарачката и пратат. Наредната недела би требало да ти стигне, ма да имаш и број за следење па можеш да провериш во секое време до кај ти е.
Чудно! Јас направив нарачка на 20.09 и понапред сум со испораката. Почекај уште наредната недела, ако не пиши им. Мене пред некој месец не ми стигна нарачката, им пишав и ми ја препратија приоритетно. Имаат ОК центар за корисници, ќе го средите проблемот за ден два.
Имам нарачвано неколку пати од кај нив и не сум имала проблеми. Нарачав на 22.09 и сеуште ја немаат пратено нарачката..
Мене ми стигна праткава од 20.09 во понеделникот. Имав и од Асос нарачка во истиот ден и ете таа уште ја нема.