Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Online продавници за козметика

Дискусија во 'Лице' започната од Marija9, 23 април 2012.

1. Artemission

Artemission Популарен член

Се зачлени на:
    22 јули 2011
    Пораки:
    2.031
    Допаѓања:
    15.672
    Зошто сме third world country :smoke:
    Мизерни и се' преплаќаме.

На ludamaja10 и sorbet им се допаѓа ова.
  2. SaNJaAaaAaa

SaNJaAaaAaa Популарен член

Се зачлени на:
    21 февруари 2010
    Пораки:
    792
    Допаѓања:
    1.468

Неколку пати сум нарачувала и секогаш биле различни суми. За над 50$ не ме царинеа, ама првата нарачка која ми беше 10$ за неа платив 200 и нешто денари, кога ја подигнував од пакетско. Одговорот беше дека таа сума била поради тоа што ја отвориле пратката за да ја проверат. А тоа беше 1/3 од вредноста ‍♀️ Другите неколку пати не платив ништо, така да, не се знае. Со среќа :)

На ludamaja10 и sorbet им се допаѓа ова.
  3. sorbet

sorbet Популарен член

Се зачлени на:
    18 март 2017
    Пораки:
    577
    Допаѓања:
    5.269
    Нетачниве Бјути Беј направиле free shipping над 25 евра. :fubar:

Последен пат кога нарачував беше 17-18 евра, не знам што им е со накачувањево.
    upload_2018-6-28_0-21-26.png

4. Bloom19

Bloom19 Популарен член

Се зачлени на:
    3 март 2015
    Пораки:
    398
    Допаѓања:
    1.604
    И сите цени им се покачени многу. Кога ја купив Софт Глам беше 36 евра, сега е 48. Нешто го имаат сменето курсот изгледа.

На ludamaja10 му/ѝ се допаѓа ова.
  5. sorbet

sorbet Популарен член

Се зачлени на:
    18 март 2017
    Пораки:
    577
    Допаѓања:
    5.269
    @Bloom19 не е до курсот туку самите не знаат што прават. Цената магично се менува кога производот ќе го ставиш во кошничка. :swear:

На ludamaja10 и lina11 им се допаѓа ова.
  6. Artemission

Се зачлени на:
    22 јули 2011
    Пораки:
    2.031
    Допаѓања:
    15.672
    @Bloom19 @sorbet Претходно имав приметено дека цените на одредени производи претходно им беше без данок за земјите што не се во ЕУ, а сега им се исти за сите. Сега ги порамниле и плус ете го качиле минималниот износ за порачка. Мене тоа не ми менува зошто до сега ништо не ми царинеле од таму (не знам од која причина), а сум имала и над 50 евра пратка.

На Sexybaby86, Bloom19, sorbet и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  7. Bloom19

Bloom19 Популарен член

Се зачлени на:
    3 март 2015
    Пораки:
    398
    Допаѓања:
    1.604
    Мислам дека сепак имаат некоја грешка и дека не е данок. Кога го купуваш ти стигнува на листот во фунти, а ти наплатуваат во евра, па по некоја моја логика се многу во минус така. Со покачените цени дури и поефтино ти излегува со фунти, горе доле израмнети се сега.

Еве мојов пример, Софт Глам за сите треба да е 43 фунти, не ги интересира каде си. Цената беше прикажана 36 евра и толку и беше наплатено 2200 денари. А 43 фунти е 3000 денари, и при конверзија они се во минус.

Можно е и да сум во грешка :)

8. Artemission

Се зачлени на:
    22 јули 2011
    Пораки:
    2.031
    Допаѓања:
    15.672
    @Bloom19 да, и јас толку ја купив ама не беше работата во конверзијата на валути туку во данокот. Ако не бев логирана ми ја даваше повисоката цена, а со мојот акаунт пониската. Пробав да ставам EU земја за испорака (само како тест) и ми даваше фул цена. Сега веќе го нема тоа :(
    Исто и на CultBeauty има кога идеш да платиш има опција да пишеш дали си EU или non EU, и ти намалуваат данок во вториот случај. Лошото е што не испорачуваат до Македонија :(

На Bloom19, sorbet и ludamaja10 им се допаѓа ова.
  9. medena123

medena123 Активен член

Се зачлени на:
    12 декември 2017
    Пораки:
    69
    Допаѓања:
    76
    од Lookfantastic за колку време одприлика стигаат? и дали од сите марки можам да порачам или ограничена сум

10. marija_maca

marija_maca Истакнат член

Се зачлени на:
    7 јуни 2016
    Пораки:
    104
    Допаѓања:
    46
    Околу 3 недели, и мислам дека може скоро сите марки

11. slimy

slimy Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2012
    Пораки:
    1.376
    Допаѓања:
    1.450
    Здраво,

Може некој да ми каже како порачувате од сефора?ила каде точно можам да порачам оригинална шминка од худа или анастасиа или кајли ?
    Ви благодарам,

12. sorbet

sorbet Популарен член

Се зачлени на:
    18 март 2017
    Пораки:
    577
    Допаѓања:
    5.269
    Од Сефора можеш да нарачаш доколку имаш продавница во својата држава и доколку е овозможено онлајн шопинг. Претпоставувам дека си од Македонија така да ако сакаш нешто да си купиш од Сефора ќе мораш да одиш до Солун или Белград.

Худа, Кајли и Анастасија имаат официјални страни каде можеш да си порачаш. Сепак, најпрво ќе треба да прочиташ во international shippig дали испорачуваат до Македонија. Производи на АBH има на BeautyBay и тие испорачуваат кај нас.

На ludamaja10 и slimy им се допаѓа ова.
  13. slimy

slimy Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2012
    Пораки:
    1.376
    Допаѓања:
    1.450
    Ти благодарам мила за одговорот, да од Македонија сум и затоа прашувам зашто надвор све можеш да најдеш.

Поздрав

На sorbet му/ѝ се допаѓа ова.
  14. CameliaMiller

CameliaMiller Форумски идол

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    20.004
    Допаѓања:
    268.261
    Има некој заинтересиран да делиме нарачка од Бх Косметикс?
    Пошто мислам дека минимум е 75 евра за достава во Европа.

Не ми се нарачува од Бјути Беј или Косметик4Лес затоа што на официјалната страна имаат многу пониски цени.

А реално за 75 евра многу работи се, не ми требаат толку сега :)

15. ludamaja10

ludamaja10 Популарен член

Се зачлени на:
    27 јуни 2017
    Пораки:
    1.178
    Допаѓања:
    899
    Женски, знаете нели за битпазарскава шминка .. Епа , дали знае некој отприлика кај ја набавуваат у Косово некаде ? Оттаму е 100%,но не знам кде , со оглед на тоа дека мене лично ми треба повеќе шминка да купам а не ми се исплати дури ни на битпазар да одам..

16. mssuniquee

mssuniquee Форумски идол

Се зачлени на:
    11 февруари 2015
    Пораки:
    3.778
    Допаѓања:
    53.169
    Не се од Косово од Турска се ;) Проверено дека познаник мој продава на Бит Пазар

17. ludamaja10

ludamaja10 Популарен член

Се зачлени на:
    27 јуни 2017
    Пораки:
    1.178
    Допаѓања:
    899
    Може некои се од Турција , да , но познаничка моја има другарки кои 100% купуваат на големо у Косово ама не кажуваат каде ич..

18. LBNMOP

LBNMOP Истакнат член

Се зачлени на:
    6 април 2018
    Пораки:
    57
    Допаѓања:
    138
    Дали некој има порачувано од страната на bh cosmetics,за колку стига нарачката,дали има и дополнителни трошоци?

19. CameliaMiller

CameliaMiller Форумски идол

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    20.004
    Допаѓања:
    268.261
    Ако се одлучиш за купување, пиши ми да делиме нарачка, минимум е 75 долари :)
    Мене искрено не ми се даваат толку пари од одма за бренд кој воопшто го немам пробано.

А од Бјути Беј па не сакам да нарачам, ептен е поскапо така.

Инаку - Морфи повеќе нема да ги има на Бјути Беј, па имаат голема распродажба :)

На LBNMOP му/ѝ се допаѓа ова.
  20. BlairLevine

BlairLevine Истакнат член

Се зачлени на:
    15 март 2017
    Пораки:
    70
    Допаѓања:
    11
    здраво. дали некоја од вас има порачувано од iherb.com за колку време стигнале производите и дали треба да се плаќа нешто плус?