Online продавници за козметика

Discussion in 'Лице' started by Marija9, Apr 23, 2012.

1. Artemission

Artemission Популарен член

Зошто сме third world country :smoke:
    Мизерни и се' преплаќаме.

ludamaja10 and sorbet like this.
  2. SaNJaAaaAaa

SaNJaAaaAaa Популарен член

Неколку пати сум нарачувала и секогаш биле различни суми. За над 50$ не ме царинеа, ама првата нарачка која ми беше 10$ за неа платив 200 и нешто денари, кога ја подигнував од пакетско. Одговорот беше дека таа сума била поради тоа што ја отвориле пратката за да ја проверат. А тоа беше 1/3 од вредноста ‍♀️ Другите неколку пати не платив ништо, така да, не се знае. Со среќа :)

ludamaja10 and sorbet like this.
  3. sorbet

sorbet Популарен член

Нетачниве Бјути Беј направиле free shipping над 25 евра. :fubar:

Последен пат кога нарачував беше 17-18 евра, не знам што им е со накачувањево.
    upload_2018-6-28_0-21-26.png

4. Bloom19

Bloom19 Популарен член

И сите цени им се покачени многу. Кога ја купив Софт Глам беше 36 евра, сега е 48. Нешто го имаат сменето курсот изгледа.

ludamaja10 likes this.
  5. sorbet

sorbet Популарен член

@Bloom19 не е до курсот туку самите не знаат што прават. Цената магично се менува кога производот ќе го ставиш во кошничка. :swear:

ludamaja10 and lina11 like this.
  6. Artemission

@Bloom19 @sorbet Претходно имав приметено дека цените на одредени производи претходно им беше без данок за земјите што не се во ЕУ, а сега им се исти за сите. Сега ги порамниле и плус ете го качиле минималниот износ за порачка. Мене тоа не ми менува зошто до сега ништо не ми царинеле од таму (не знам од која причина), а сум имала и над 50 евра пратка.

7. Bloom19

Bloom19 Популарен член

Мислам дека сепак имаат некоја грешка и дека не е данок. Кога го купуваш ти стигнува на листот во фунти, а ти наплатуваат во евра, па по некоја моја логика се многу во минус така. Со покачените цени дури и поефтино ти излегува со фунти, горе доле израмнети се сега.

Еве мојов пример, Софт Глам за сите треба да е 43 фунти, не ги интересира каде си. Цената беше прикажана 36 евра и толку и беше наплатено 2200 денари. А 43 фунти е 3000 денари, и при конверзија они се во минус.

Можно е и да сум во грешка :)

ludamaja10 likes this.
  8. Artemission

@Bloom19 да, и јас толку ја купив ама не беше работата во конверзијата на валути туку во данокот. Ако не бев логирана ми ја даваше повисоката цена, а со мојот акаунт пониската. Пробав да ставам EU земја за испорака (само како тест) и ми даваше фул цена. Сега веќе го нема тоа :(
    Исто и на CultBeauty има кога идеш да платиш има опција да пишеш дали си EU или non EU, и ти намалуваат данок во вториот случај. Лошото е што не испорачуваат до Македонија :(

Bloom19, sorbet and ludamaja10 like this.
  9. medena123

medena123 Активен член

од Lookfantastic за колку време одприлика стигаат? и дали од сите марки можам да порачам или ограничена сум

10. marija_maca

marija_maca Истакнат член

Околу 3 недели, и мислам дека може скоро сите марки

11. slimy

slimy Популарен член

Здраво,

Може некој да ми каже како порачувате од сефора?ила каде точно можам да порачам оригинална шминка од худа или анастасиа или кајли ?
    Ви благодарам,

12. sorbet

sorbet Популарен член

Од Сефора можеш да нарачаш доколку имаш продавница во својата држава и доколку е овозможено онлајн шопинг. Претпоставувам дека си од Македонија така да ако сакаш нешто да си купиш од Сефора ќе мораш да одиш до Солун или Белград.

Худа, Кајли и Анастасија имаат официјални страни каде можеш да си порачаш. Сепак, најпрво ќе треба да прочиташ во international shippig дали испорачуваат до Македонија. Производи на АBH има на BeautyBay и тие испорачуваат кај нас.

ludamaja10 and slimy like this.
  13. slimy

slimy Популарен член

Ти благодарам мила за одговорот, да од Македонија сум и затоа прашувам зашто надвор све можеш да најдеш.

Поздрав

sorbet likes this.
  14. CameliaMiller

CameliaMiller Форумски идол

Има некој заинтересиран да делиме нарачка од Бх Косметикс?
    Пошто мислам дека минимум е 75 евра за достава во Европа.

Не ми се нарачува од Бјути Беј или Косметик4Лес затоа што на официјалната страна имаат многу пониски цени.

А реално за 75 евра многу работи се, не ми требаат толку сега :)

15. ludamaja10

ludamaja10 Популарен член

Женски, знаете нели за битпазарскава шминка .. Епа , дали знае некој отприлика кај ја набавуваат у Косово некаде ? Оттаму е 100%,но не знам кде , со оглед на тоа дека мене лично ми треба повеќе шминка да купам а не ми се исплати дури ни на битпазар да одам..

16. mssuniquee

mssuniquee Форумски идол

Не се од Косово од Турска се ;) Проверено дека познаник мој продава на Бит Пазар

ludamaja10 likes this.
  17. ludamaja10

ludamaja10 Популарен член

Може некои се од Турција , да , но познаничка моја има другарки кои 100% купуваат на големо у Косово ама не кажуваат каде ич..

18. LBNMOP

LBNMOP Истакнат член

Дали некој има порачувано од страната на bh cosmetics,за колку стига нарачката,дали има и дополнителни трошоци?

19. CameliaMiller

CameliaMiller Форумски идол

Ако се одлучиш за купување, пиши ми да делиме нарачка, минимум е 75 долари :)
    Мене искрено не ми се даваат толку пари од одма за бренд кој воопшто го немам пробано.

А од Бјути Беј па не сакам да нарачам, ептен е поскапо така.

Инаку - Морфи повеќе нема да ги има на Бјути Беј, па имаат голема распродажба :)

LBNMOP likes this.
  20. BlairLevine

BlairLevine Истакнат член

здраво. дали некоја од вас има порачувано од iherb.com за колку време стигнале производите и дали треба да се плаќа нешто плус?