Dali ima nekoj naracuvano od originali.mk na instagram gledam imaat high end proizvodi pa me interesira dali se orginal?
@Cheryll Дали воопшто ти стигна нарачката од lookfantastic? нарачав и јас од таму ама ми е страв да не не стигне, затоа што читав негативни коментари за нивните пратки
Даа, стигна. Каснеше многу па морав неколку пати да им пишам на customer service. Бидејќи стварно ја немаше, пратката ми ја препратија. После испадна и двете пратки да стигнат истовремено.
Добро, само јас ли имам проблем при нарачување од lookfantastic?? Освен продукти од ординари, друго не можам да нарачам! Пробав еден серум од Есте да порачам, како и крема од Виши и не можам. Кога ќе пишам зип 1000 за Скопје ми дава „Sorry, we are unable to send these items to your chosen delivery address. Please remove the items from your basket“.
Имав ваков проблем со лакови за нокти. Некои производи имаат shipping restrictions. Серумот на Есте често е на попуст кај нас, исто и Виши се наоѓаат на акции. Разгледај, можеби ќе најдеш слични цени, нема потреба да чекаш достава.
Колку време чекате за нарачки од Beautybay? Кај мене е поминат месец и четири дена, па да знам дали да паничам...
Не праќаат одредени продукти до Мкд. Еве јас денес пуштив нарачка ама ова за Малта. Инаку овде иако има Mac пак може да се нарачува, не знам зашто кај нас не може.
Имате 50% попуст на бјути беј. Јас само овие две ги нарачав бидејќи немам потреба од други работи, па платив и поштарина. Конечно ја начекав банана лајт бидејќи беше out of stock, а за коректорот е ненормално добра цената бидејќи тука е 9 евра. Па чисто инфо
Dali nekoj znae dali kje treba da platam carina ili ddv za naracka od 35 evra? I kakvo iskustvo imate so beauty bay kolku se ceka odprilika?
Не, немам искуство. Ама имаш morphe на lookfantastic и таму не плаќаш поштарина, јас во тука ги земав за 7 работни дена а за Мкд не знам колку се чека.
Jas kupiv direktno od sajtot na morphe, go podelivme shippingot so 3 drugarki, pa sega bas me interesira za kolku ke dojde narackata.. Fala sepak
Секогаш е различно. Може ќе платиш може не. На пример на два пати имам направено нарачка од feelunique над 5000 ден еднаш платив 1500 ден царина еднаш само 200 ден.
Има некој нарачувано од Бјути Беј кога беше Блек Фрајдеј неделата? На 26ти имам направено нарачка, за 2 дена ја испратија, уште ја нема...
@CameliaMiller Мене ми стаса точно за 10 работни дена од шипинг нарачката од Black Friday, до провинција.