Стварно хпл е транспортов Првата нарачка ми стигна за 9 работни дена, втората после 22 работни дена... оваа уште ја нема...
Мене ми се случи со Morphe, палета за сенки ми дојде со три искршени нијанси, веднаш им пратив меил ми пратија нова одма во моментот кога им пратив слики
Не знаев каде ќе е идеалното место за ова мислење нека се премести ако треба. Гледајте го Broken на нетфликс, документарец за фејк козметиката што се шитка на големо по светов и голем дел по маалските дрогерии во Македонија. Што содржат и до што може да доведат,кој им е патот и што финансирате со нивно купување. Особено за оние кои имаа прашања за нарачување козметика од алиекспрес и некои инста станици за "оригинали".
Одамна тоа го зборувам - фејк козметика не купувајте НИКОГАШ. Ако немате пари за оргинал Urban Decay, купете Револушн. Дрогериската шминка е одлична, не давајте пари на криминалци.
https://a1on.mk/economy/pragot-za-o...ratki-se-podiga-na-90-evra-od-1-januari-2020/ Дојде 21век и как нас, фрлајте се на нарачување
И мене ми нема стигнато пратка нарачана на Black Friday (29 ноември). Често нарачувам, вообичаено пратките од Англија ги добивам за 25-30 дена од нарачката а не на датумот кој е назначен. Генерално не реагирам додека не поминат 30 дена бидејќи сум свесна што се дешава во нашава пошта, а сега плус се празници кај странциве.
Ама кај мене веќе има 30 дена, прошлата ја добив многу рано. Два дена им се празници после регуларно си работат.
Само јас не. Мене ми пишаа дека веројатно е изгубена и за 5 работни дена ќе ми ги врателе парите на акаунтот. Не ми ни пратија некаков формулар нит ништо. Сега јас си мислам дека сум во Еу можеби е така.
Барем ќе си ги вратиш парите Штета што е скап шипингот со тракинг код. Вака не се знае што се случува со пратките
Девојки и мене ми касни пратката од бјути беј, нарачката е од блек фрајдеј.. Незнам дали да им пишам или да почекам до крајот на оваа недела