Да, ако е фактурата на пакетот видлива (а би требало да биде), тогаш нема потреба од отворање. Незнам што да кажам...мене ми личи дека е обид да се дестимулира нарачувањето (трошењето пари) во странство и да се поттикне трошењето во МК, да речеме од наши онлајн продавници или физички локации. И тоа порано памтам границата за плаќање царина беше и пониска....околу 45-50€. А за тоа што самите странски продавници ги затегнуваат мерките, сами сме си криви. Кај сме мал пазар уште фрчат поплаки и барања за refund....па уште и на добиени пратки не се известуваат. Никој не би сакал да има работа со такви „клиенти”. Штета што страдаат притоа и чесните и нормалните.
Дали сте сигурни дека purito.mk е официјален дистрибутер на пурито производите? Страната пренасочува на bebehome.mk, а на официјалната страна нема ништо за претставништво во мк. Малце ми е нелогично бидејќи одат со добра маржа на производите, реално се доста поскапи и од официјалните и од yesstyle. Доколку некој има искуство ве молам да сподели.
Јас само да се надоврзам, сега пишав па бришев, постои и страна skinaholics.mk која исто така тврди дека е официјален дистрибутер. И имаат некоја незначителна разлика во цените. Дали некоја правела нарачка и од каде?
Баш пред месец дена katzia или како и да се вика имаше ставено принтскрин од разговор каде што од официјалниот профил на пурито и потврдуваат дека се официјални дистрибутери.
Вчера ги нарачав овие производи од purito.mk и утрово ми стигнаа преку Карго, што е најбрзо од сѐ што имам нарачувано досега. Инаку да ви кажам, доколку користите купон не се впишуваат поени. Јас сум позитивно изненадена дека ми пратиле тестерчиња баш од кремите кои планирав следно да ги пробам.
Здраво, дали на feelunique ја тргнале доставата кон Македонија или јас не можам да ја најдам на листата? Да не има некој скоро нарачано од таму?
Како што кажа членката се официјални дистрибутери. Два пати имам нарачно и тие се производите. А има уште една страна ја пишаа погоре. Тие кога започнаа со својот инста профил го ставија документот дека и тие се официјални дистрибутери. Од кај нив немам нарачано. Е сеа со цените е така највероватно ради царина + други трошкови ко и се што е поскапо кај нас. Ама додека не доставува јесстајл се наоѓаат за по некој производ
Сега видов и јас, еве го линкот https://help.feelunique.com/hc/en-us/articles/360000456299-Delivery-Information-International ако му треба на некој друг информацијава. Фала
Направив две нарачки во ист ден, едниот пакет ми стигна за 13 дена, другиот еве малтене месец го чекам.Кај да им пишам? у услуга за муштерии? Шо да им пишам? Извини на глупавите прашања, не сум им пишувала.
Им пишав на страната има да пополниш where is my order и после на маил ми вратија. Им го пишуваш бројот на нарачка и тие ќе проверат. Мене ми се вратени парите ама баш ми е криво за производите што нема да ми ститнат.
Ми стигна нарачката од бјути беј, залутала кај комшиите и бтв ми ја "царинеле" 200 денари Инаку прашав другар у дхл фал има инфо за нарачките од таму дал ке стигаат кај нив ми рече не слушнал, да им пишам и да прашам.Е сеа ја како што прочитав кај нив на страната со трагинг вика дека ке биде преку локалната пошта.А со експрес ке има опција да ти стигне смс кога ке биде пратката стигната, и за тоа претпоставувам да не е преку дхл таа опција.Ако има некој инфо повише нека пише.