Да да до сега ми стигало за три недели одприлика.Освен минатата нарачка пред два месеци ми беше, и беше вратена назад.Не знам зашто.Ми ги вратија парите али не знам зашто назад ја вратиле...
Здраво Прв пат пишувам тука дека ми треба совет/искуства со порачување од Colourpop. Сакам сега за Нова година да се почастам со 2 палети што одамна ги меркам Знаете ли дали стигаат пратките кај нас (да не ги вратат поради ковид), дали се доплаќа нешто при подигнување, за колку време стигаат пратките и слично? Фала однапред
Уште ја чекам нарачката од lookfantastic и многу ќе ми биде криво ако не стигне. Во случај да не стаса,што понатака?
Девојки од Iherb пратката стои дека е во Скопје од 1 декември, а јас уште ја немам добиено. Да паничам или така е процедура, во пошта 2-3 недели да постои?
Приметувам дека во пошта ми ги отвараат пратките. Сите до една ми се отворени. Мајка ми на брзина ги земала, не приметила пдма. Дозволено им е тоа? До сега нигогаш не ми отварале
Дечки кој има скоро нарачувано од iherb ми треба помош. Нарачав со Local Post Plus со тракинг во државата, најефтин метод беше, е сеа кога одам на тракинг и на Carrier website ме пренасочува на DHL. Шипингот ми беше $4 нема шанси да е пратена по DHL или се лажам? Моментално е стасана до Франкфурт да знам дали да се спремам за DHL трошоците.
Уф не ме држи за збор, последно нарачав летово од Асос преку DHL, плус поскапа ми беше пратка па платив и царинење. 1000ден е лежарина од ден, плус околу 1000 други трошоци за посредување и царина според износот на пратката. Имаш опција и да не ја подигнеш ако не си знаела деќа ќе ја пратат по DHL и не сакаш да платиш дополнителни трошоци.
Збунувачки за многумина е тоа со ДХЛ. Тие имаат две различни фирми што една со друга немаат ништо заедничко, освен брендот ДХЛ. Едната е „обичната“ ДХЛ ако може така да се каже, која соработува со Македонски Пошти и тука најчесто нема никакви скапи доплаќања, освен нормално ако пратката не се задржи од царина, што нема никаква улога тука поштата. Другата е ДХЛ Експрес, кои се наоѓаат во Илинден и се изгор скапи доколку се задржи пратката од било која причина, дали за наплата на ДДВ или царина сеедно, самото задржување на пратка од старт е 1000 ден. Плус го губиш правото на достава до дома и сам/а треба да си ја подигнеш од Илинден. Со нив најчесто излегува „више дара него масло“, но со обичната ДХЛ си е ок. Плус овие од Експрес имаат некои забегани тарифи, како едно обично барање кошта 1500 ден. (буквално 2 реда во Word искуцани). Твоето мислам дека е преку обичната.
Ако ја тракираш пратката преку сајтот на нашата пошта и имаш ставка “Skopje2-DostavaOTK1000 Ostatok vreme/datum Vo Posta”, онда ти е готова за испорака, ама немаат поштар за да ја достави. Можеш да одиш на железничка во доставно одделение (не на шалтер, туку од другата страна кај камионите) и со бројчето да си ја подигнеш. Ако нешто друго ти пишува, пиши ќе дешифрирам
Мене уште не ми стаса пратката од lookfantastic a нарачана е за black friday. Првиот пат кога им пишав, ми вратија да почекам уште некој ден ако не да им пишам. Јас чекав и пак им пишав ама нагласив дека не сакам да се врати пратката туку да ми стигне. Ептен ми е криво, до сега се ми стигнувало од таму.