Мислам дека над 90 или 100 евра се плаќа царина, и не е битна страната. Јас имам нарачувано од feelunique еднаш платив царина ама ми беше над 5500 мислам нарачката. Види и на beautybay. Од lookfantastic немам нарачувано. Зависи што ти треба имаат некои брендови достава до кај нас. На пример fenty beauty, huda beauty, Anastasia Beverly Hills, Tarte...
Feelunique не доставуваат за мк BeautyBay прескап е шопингот, £20 Look fantastic скап шипинг, многу брендови не се достапни за нас Страна за high-end козметика нема.
Може со короната е укината на feelunique немам порачувано мн одамна, знам дека и на yesstyle не укинаа од таму си нарачував за лице креми, серуми.....ни останува Сефора во Бугарија, Грција, Србија.
Дали сте нарачувале од https://coslovemetics.mk/ и како сте задоволни? За колку од прилика стигаат нарачките и преку кој курир?
Јас да , секогаш од нив Многу се професионални , веднаш другиот ден се испраќа нарачката а доколку си од Скопје и уште другиот или истиот ден стигала Секогаш имаат супер попусти , праќаат тестери а често даваат и подароци ..
Колку што памтам, под 22 евра, нема царина нема ни ддв. Помеѓу 22 и 90 евра има само ддв, над 90 и ддв и царина.
Женски, сакам да земам вештачки трепки и лепак. Препорачајте ми некои убави и лесно што можам да си ги ставам сама, а да не се преголеми и каде ги има. Секој совет, мислење и препорака е добредојдена. Фала ви однапред
За лепак дифинитивно проѕирниот (бела опаковка) на Аура. За трепки Аура 10 ти се убави природни и 01 мислам беа. Ги има во ДМ и Шатци.
Нарачувала некоја сега скоро нешто од iherb? За колку време отприлика стигнуваа пратките? Сум заборавила, со години немам нарачано нешто од таму.