Да не испадне дека филозофирам ама мислам дека секоја чевла е убава и убаво стои доколку и само доколку е убаво искомбинирана. Јас лично не можам да се замислам со Оксфордки бидејќи не се мој тип на чевли и не ми се допаѓаат (ни гумените чизми како што веќе кажа Оффспринг). Можеби некогаш би ги носела ако и само ако ми се потребни за некоја посебна прилика инаку не
Совршенство и rossonerka многу убави оксфордки сте купиле, нежни се, јас некако погруби ги замислувам, вака некако Овие вашиве многу ми се допаѓаат, едвај чекам да видам со што ќе ги искомбинирате.
Не ми се од Скопје охвортките, но можете да проверите во онаа малата продавничка во ГТЦ на влезот што е. Инаку си купив уште едни, прекрасни ми се и страшно удобни.
Девојки си земав и јас едни вакви... црно-кремови-црвени... е ако може сеа некои слики кај шо се комбинирани.. Незнам со шо да ги искомбинирам па некој предлог ако може... Незнам кај да најдам слики
Мене пак ми изгледаат страшно удобни. Би ги носела, доколку си најдам модел што ми одговара. Има некои ептен без веза модели, ама ги има и убави... многуу убави. E сега вакво нешто сигурно не би носела... бљак
Па не се нешто посебно Оксфордкиве, инаку се наоѓа и по некој интересен модел. Вака на изглед не се воодушевувачки, но сметам дека доколку добро се искомбинира со облеката, убаво би изгледало.
И јас си купив вчера вакви само кремасти и ептен ефтини беа.И мене ми се по ќеф колку ми се само удобни...посебно па од што пешачењто саат време до факс ми се претвори во тортура со балетанките...едвај чекам да ги носам.
Чевливе мене лично многу ми се допаѓаа ама ги немаше нигде кога ги сакав мислам дека само во GEOX имав видено е сега ги има насекде и ќе почни да ги носи секој -ќе го изгубат шмекот
Среќа што темава не сум ја забележала пред недела дена зашто сигурно ќе поплукав малку за чевливе, НО по некоја случајност пробав еден пар и се заљубив во нив. Можам да се пофалам дека сум горд сопственик на идентични вакви оксфордки, а секој друг коментар од моја страна околу истите би бил непотребен.
Mене ми се баш убави! Некако ми се ретро, затоа и ги сакам, ана немам Инаку би ги носела, зошто да не :geek:
Првиот мој впечаток за овие оксфордки ми беше - . Додуше сеуште има некои модели што неможам да си ги смислам, што ми изгледаат ептен селски или пак ми изгледаат како машка кондура. Ама се наоѓаат некои фини, тенки и платнени што не се на штикла. Инаку ми се допаѓаат овие што ги постирала Артемишн само да беа кремасти и маалку помодернизирани да ги речам, зашто верувам овие нема да ми одговараат на мојава возраст. Можеби би земала оксфордки во иднина, ниски најверојатно ама може и на штикличка ама некоја ептеен мала, зашто од една страна мала сум за штикли а и не можам да носам, јас со патики на рамен асвалт се утепувам а камоли вака.
После римијанките, омилен модел на рамни обувки..пошо не сум фан на штиклите. Имам кремави од Бата, ги зедов пролетта и сеа демек ги чувам, пошо кремави се и нежни, па ептен лесно се гребат и упропастуваат. Големо ДА за оксфордки.
Мене само оние од Роси и од Артемишн чинам беше ми се бендисуваат, иначе нцук, не ми се убави Ама стварно, тоа е веќе модернизирана понежна верзија на Оксфордки, друго не ми се фаќа на око ич, ми делува грубо и машко
каде можам да најдам вакви низ ск ,ако сте виделе некаде пишете ми и која цена ако знаете...фала однапред