Јас имам едни на штикла, и едни на полна пета. Овие ниските исто ми се допаѓаат, баш убаво ми стојт во некоја винтиџ комбинација, сукњичка, кошулче, џемперче... Ама лично јас не би ги носела единствено што секогаш сакам да имам чевла малку повисочка, макар пуна пета од 4-5 сантими. Не можам на рамно и не се чувствувам убаво. А ми е допаѓаат, уникатни се. скроооз винтиџ
Ниските воопшто не ми се допаѓаат. Ми личат на машка чевла. Ништо женствено нема на нив. Ама затоа па има некои убави модели кои се на штикла. Такви би носела доколку би имала. За ниските еден палец долу од мене own:
A oние фините на штикла се градски Ми се допаѓаат и оние ниските (но не секој модел) и оние на штикла. Сепак за да ги носиш треба и стилот да ти биде таков, не можеш со што ќе ти текне да ги облечеш.
Moите се слични на овие, т.е исти се само кафеавиот дел е посветол. Ги земав од Бата, 3700..али неверувам дека има уште. Плус сеа како што стигаат само зимски модели..
Не ми се допаѓаат и немам ни еден примерок.Секоја чест на исклучоците кои можно е значи само можно да изгледаат интересно и да не ми бодат очи !
преубави се и премногу ги сакам како тие на штикла така и ниските...Тие ниските поготово во последно време ми се поактуелни бидејки одговараат на се и што и да облечеш изгледаш средено а не се мачиш да си на високо цел ден( да се разбереме голем љубител сум на штикли затоа кажувам да не се мачиш цел ден на високо) Поготово ми се допага што не се ко класичните балетанки кои веке ми се здосади да ги гледам и никогаш нит сум ги сакала нит сум ги носела ,пре би да идам во патика него во обична балетанка Така да thumbs up за овој вид на чевлички
Мене не ми се ништо посебно, искрено не би носела но вакви и би се подзамислила, би можеле да поминат
Најискрено тие рамните не би ги носела ни да ми платат,посебно оние цветните што ужасно многу ме потсетуваат на чевлите што ги носат сестрите во болниците(на американските серии) А тие на штикла што се ги обожавам кога би имала можност би си купила
За да носиш вакви треба и стилот да е ваков, не може секој да ги носи! Пола и повеќе од девојчињата и девојките ќе видат цветни и АУ! морам да ги имам! На некој му се свиѓаат на некој не! Кај мене лично па и можат да пројдат! Ствар укуса!
Ниските до пред некое време воопшто не ми се допаѓаа, но сега баш ми се убави. Сакам да си купам или пастелно розеви или кремасти (ама ептен светли). Додека пак високи не би носела, барем сега за сега. Никогаш не вели никогаш.
Имам купено одамна, а едни имам во оставштина од мајка ми, ретро модел, со такви врвчиња, мафијашки модел, црно бело. Кога ќе ми текне колку ме ругаа за нив, а сеа секоја трета розевуша пуфласта ги носи. Али ај. Мода све трпи Белите ги знаете, се сликнав еднаш со нив.
каде да најдам убави оксфордки?! квалитетни шаренки феминки помагајте можам да ги искомбинирам со фармерки за секој ден
Ми се допаѓаат многу но никаде не можам да најдам. Видов едни кремасти баш како што сакав но 3500 беа а мене толку многу не ми се даваше.
Премногу ми се допаѓаат, имам еден пар, не се класични оксфордки ама некој таков модел се. Планирам да си прикупам уште.