Kje mozes li da mi kazes koi lekovi treba posto nemame nie ovde vakvi prodavnici za zivotni a nitu pak veterinar?
Тогаш прашај во земјоделска аптека дали имаат антибиотик за живина, тоа е прашок, ќе намокриш врв од чакалица и ќе боцнеш колку да се фати на врвот од прашакот а потоа го раствараш во водичката што му е во поилката. И обавезно стави го кафезот на топло и да нема промаја. За каков папагал станува збор?
Тигрица е.. Му викнав ветеринар го погледна му даде некои капки и во водата му стави.. И чекам да видам дали ќе биде подобро. Незнам што да му правам
Deneska zemav papagalce tigrica.. nesto ne saka da jade i pie vodicka.. sto da mu pravam?? Da go ostavam da se prilagodi na sredinata ili ??? Imav do sega 4 ne bilo vaka niedno..
Боледува. Само ќе почне да јаде и пие. Сега е сменето се. И му е ново непознато За ноктето можам да прогуглам ама од дома..вака со слаб нет. Ништо не правам...
Za Grevce kutroto .. mu pustiv Na YouTube nekoi si papagalcinja i ono ispusta zvuci .. se nadevam kje pocne da jade
Женски имам 2 папагалчиња тигрици. Мажјакот е 1год и толку го чувавме сам дома, сега пред некој ден му зедовме женка одприлика и таа е толку стара. Првите 2 дена ја тепаше многу, е денеска 3 ден тој е мн мирен и е подуен целиот како топче Само седи во ќош стуткан со главчето а си јади нормално.. Незнам што можи да му е
Имам другарче ново - вчера си го земав. Ама од како го донесов не се премести од едно место , ни јаде ни пие, ни пее. Нормално ли е? И дали може да ми кажете какво е?
Zdravo sakam da zemam papagalcinja no imam zelba za tie sho zboruvaat slusnav deka samo africki sivi zboruvale pa me interesila dali toa e edinstvenata vrsta sto zboruva ili ima i drugi
Здраво, дали е нормално за папагал (нимфа) го имам 3 недели до сега има само 5 пати запеано и постојано си ги чисти пердувите со клунот? Постојано јаде и друго се е во ред освен горенаведеното.
Здраво, јас имам тигрица и доста е стара, има 10 години, сепак пред некоја недела си беше супер леташе, си играше и вчера од еднаш се смени, само седи, ги крева пердувите и многу е нервозна ако и се приближам се љути. Исто така и паѓаат пердувите. Знаете дали ова се нормални знаци при митарење или можеби е болна?
Мојот папагал е стар 4 и пол год. и беше така нервозен, исплашен, па леташе брзо, па се галеше, сега не може да му се приближам лут е... не знам што му е..да не е период.. многу се осетливи на промени