Јас сум чувала претходно папагал, ама вакво нешто немам видено не се допира хиперактивно не се и приближува ни со храна ни со ништо, вчера дури на садето за храна има скаличка зема главата ја пикна меѓу скаличката и кафезот се заглави не застанува цело време нешто се движи прај. Не знам што е проблемот.
Нормално е променило средина,таму може било со други папагали сега е само.Недела дена остави го да се стабилизира,не го допирајте не му пружајте прстиња и не го пуштајте да лета.Нежни се тигриците.
Мојата тигрица зборуваше за жал вчера ја пронајдов мртва неможам сеуште да поверувам и да влезам во собата затоа што секогаш ќе ме види и ќе почне кај ти кај си пиле си зборуваше и уште други зборчиња знаеше срцето ми е скршено имаше 8 години
Сум чувала тигрици долги години ова ми е прво искуство со розенколис. Го зедовме од дете кое го чувало од бебе, рането е од рака прилично питомо. Вчера идеше кај сите, застануваше на рака, рамо и глава. Денеска го извадив од кафез за да го ранам (го ранам со лажиче, бидејќи е уште мало јаде кашеста храна) јадеше малку и избега од мене па одев по него да го ранам. По извесно време го фатив и го стави во кафез и еве не е застанато црцори многу и само се шета по решетките на кафезот. Вчера не се однесуваше вака, каде грешам? Детето ни рече уште недела дена да го храниме со каша (жолчка, сончоглед, јаболко, морков, банана) после каква храна да му земам?
После ќе му земеш лупен сончоглед, несолен... Ќе му даваш од рака да зима. Пиши ми пп за полесна комуникација. Јас моето на 2 месеци го земав