1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Parroto world (Светот на папагалите)

Дискусија во 'Дом' започната од candygirl, 28 февруари 2011.

1. K.Mari4ka

K.Mari4ka Популарен член

Се зачлени на:
    31 мај 2011
    Пораки:
    1.457
    Допаѓања:
    1.559
    Го хранам со просо и сончоглед, му давам и салата (марула. зелка, морков и сл.) му имам купено и витамини, тие посебно се продаваат ама ништо, вратата од кафезот му е овторена и кога нема никој дома ама ништо, едноставно не му се лета на човекот :) ама жал ми е :doh:

2. SunnyGirl2

SunnyGirl2 Форумски идол

Се зачлени на:
    26 ноември 2012
    Пораки:
    5.520
    Допаѓања:
    5.885
    лелее и моето така прави :devil: ми се закачи на рака и висе не дава да го допре човек... не пак да зборува Ццц а сакам да го научам да зборува вие како си ги научивте вашите папагалчиња да зобруваат :talk:

3. Speechless

Speechless Популарен член

Се зачлени на:
    14 април 2010
    Пораки:
    4.300
    Допаѓања:
    5.883
    Искуство 5-6 годишно се смета? :D Татко ми е веќе толку години чува канаринци дома, и ги имаме милион! :D
    Иначе, колку што сум чула, женско и женско уште повеќе нема да се согласуваат :) А ако сакаш машко и женско да ги "споиш" прво стави ги во посебни кафези едно до друго, додека се согласат така гледајќи па после види како ќе реагираат еден на друг и после месец стави ги заедно :) И не во некое мало кафезче туку во некое со повеќе простор, бидејќи нема од одма да се бацуваат :D
    Иначе јас тие “плашливите“ ги дадов и сега веќе 5 месеци го имам Цоко! Љубовта моја :D За толку време се научи да ми стои на прст(колку бев пресреќна тогаш), да ме бацува, јееј, и сега најново му е да ме бацува низ цело лице, и да ми скокнува на коса и да ми ја јаде косата :D Го научив и на рамо да ми стои, и стои таму и ми го грицка вратчето. Сега полека полека се учи да застане на прст летајќи, вчера ми кружеше окулу прстот но никако да застане :) , трпение спасение :) Инаку еве го убавецот

Прикачени фајлови:

• 1362777479765.jpg
      1362777479765.jpg
      Големина на фајлот:
      138,8 KB
      Прегледи:
      382
    На Antoninaaa и K.Mari4ka им се допаѓа ова.
  4. Veki4kaa

Veki4kaa Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2012
    Пораки:
    5.229
    Допаѓања:
    17.600
    лелеее спичлес исти мој кики :o само јас го немам веќе кики ми умре ;( ама планирам па да си купам папагалче, многу ми се мили :*

Прикачени фајлови:

• KIKII.JPG
      KIKII.JPG
      Големина на фајлот:
      63,7 KB
      Прегледи:
      352
  5. Speechless

Speechless Популарен член

Се зачлени на:
    14 април 2010
    Пораки:
    4.300
    Допаѓања:
    5.883
    Хелп!
    :( Сега се опушти мојов лепотан, и ме нервира :( Незнам како да го спречам да ме гризе. Ми викаа да го тепкам со едниот прст, ама тој ми го гризе и тој прст... Му викав, триста чуда пробував.. Ама ништо :(
    Денес ја премина границата, ми пушти крв од гризање... Како да го научам да не гриза толку јако? :?:

6. mil4ence

mil4ence Истакнат член

Се зачлени на:
    15 јуни 2012
    Пораки:
    265
    Допаѓања:
    173
    И мене мојот папгал ме гризеше исто така....
    ....
    ...
    ..
    .
    Се додека...
    Не` купив нов папагал! Само што, ти не купувај нов папагал. Мислам дека му е само период или пак се нервира многу. Купувај му играчки, давај му од рака да јаде и карај го ако те каса! Ако го тепаш тој разбира дека сакаш да се бориш со него за теритотија. Викни му еднаш убаво искарај го ;)
    И мене од нервоза ми се случи да му се раздерам баш како на сестра ми кога ме задева :lol:
    Од тој ден... Мојот папагал Џивџи почна да ме третира како негова господарка и ми ги бацуваше нозете... :rock:
    Се шалам мислеше дека моите ножни прсти се негова девојка :$

7. SunnyGirl2

SunnyGirl2 Форумски идол

Се зачлени на:
    26 ноември 2012
    Пораки:
    5.520
    Допаѓања:
    5.885
    1000 видеа изгледав и никако мојот папагал да ми застане на прст уште што ли не правев како што гледав по видеате...само ме гриза...и нешто се занесува божем кваче...

8. Calla

Calla Популарен член

Се зачлени на:
    23 август 2011
    Пораки:
    512
    Допаѓања:
    1.512
    Колку време го чуваш? може уште е рано, може е такво папагалчето, ама и лав да е, има шанси да го издресираш :rofl:
    пробај да му свиркаш, пееш, збориш убаво, пушти му музика и веројатно се клања (пошо сите папагали на музика играат со главата и ти умеѓу време климај му и плескај му со рацете, за да се зближите ;) ).. или па фати му го клунчето малку коа ќе те гризне, за да му дадеш до знаење дека тоа не е добро и да го одвикнеш
    а инаку има многу начини, секој папагал на свој начин, треба ти да пробаш и да откриеш, или па евентуално контактирај некој стручњак на пример војо на фб, може ќе ти каже некој трик :)

9. francais

francais Популарен член

Се зачлени на:
    23 ноември 2012
    Пораки:
    667
    Допаѓања:
    1.283
    Колку се движат цените на нимфите и канаринците? :wasntme:

10. gothchick

gothchick Популарен член

Се зачлени на:
    28 мај 2011
    Пораки:
    1.598
    Допаѓања:
    1.835
    Нимфите беа околу 1600 денари, ама пред неколку месеци. Дали е променето не знам.

На francais му/ѝ се допаѓа ова.
  11. lana.del-rey

lana.del-rey Популарен член

Се зачлени на:
    25 февруари 2013
    Пораки:
    690
    Допаѓања:
    1.300
    Девојки да ве прашам нешто.
    Мојот папагал супер си е,си пее,збори,лета,расположен е,ама додека леташе вчера се мавна 2 пати во стакло од врата и сега носето му е како раничка и крававо и кога го чепнав за носе почна да крешти дека го боли :( шо да правам? :/

12. silk

silk Популарен член

Се зачлени на:
    15 ноември 2011
    Пораки:
    892
    Допаѓања:
    778
    Девојки и јас да прашам нешто...имам тигрици машко и женско. Незнам веќе по кој пат се парат ама не се изведуваат пилиња. До сега има женкава 30 јајца снесено, и тоа све од јануар месец па до сега. Значи несе 6, ги лежат двајцата околу 20 дена, гледаат нема пилиња и ги кљукаат јајцата и пак почнуваат со ново парење. Која може да е причината што не се ведат мали?

13. martinuska

martinuska Популарен член

Се зачлени на:
    1 јули 2010
    Пораки:
    3.095
    Допаѓања:
    3.748
    ^ Да не се нешто крвно сродство папагалчињата па не им ги бидува?
    Или да не не ги лежи правилно? :?:
    Мојава 9 има снесено ама и на неа не и се изведе ниедно. Она ги лежеше скоро месец. Ама можеби пошто машкото умре некое време пред тоа па може не биле оплодени јајцата :D

Ќе му помине, остави го не го чепкај :) . Памтам јас моите еднаш партали се имаа направено, крвави беа па морав да ги бањам по некој ден, па си оздравеа. :D

На lana.del-rey му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Calla

Calla Популарен член

Се зачлени на:
    23 август 2011
    Пораки:
    512
    Допаѓања:
    1.512
    Silk, дали имаат погодни услови? Јас колку што знам треба да им е затемнето, а кај тебе не знам какви се условите... побарај на youtube некои туторијали за тиргрици па види...

15. silk

silk Популарен член

Се зачлени на:
    15 ноември 2011
    Пораки:
    892
    Допаѓања:
    778
    Фала за одговорите девојки...

Мартинушка, јас колку што знам не се во некое сродство папагалчињава ама па кој ги знае...може и да ме излажале :lol:
    А ова за лежењево и јас на тоа сумњам, иако кога ќе ги пипнам јајцата се секогаш топли....
    Во една па продавница за животни таа продавачката ни рече дека може мажјаков да не бил плоден,па ми нудеше некои капки со Е-витамин...

Кала, јас мислам дека имаат соодветни услови, си имаат голема куќарка, си немаат проблем со парење и пред нас а и пред гости, ама во дневна ги чувам, не се баш на темничко...али па немаат проблем и тука да се парат...стварно незнам што им е...

16. Anna-Banana

Anna-Banana Популарен член

Се зачлени на:
    4 октомври 2011
    Пораки:
    3.891
    Допаѓања:
    4.896
    Да те советувам мислам дека има и тоа врска што ги пипкаш јајцата.Пробај да не ги пипкаш,па види дали ќе има малечки после лежењето.

17. lana.del-rey

lana.del-rey Популарен член

Се зачлени на:
    25 февруари 2013
    Пораки:
    690
    Допаѓања:
    1.300
    Еве го и мојот зборлест папагал што уста не затвара :lol: Сакам да прашам,мојов е машко и сакаме да му земеме и едно женско ама се плашиме да не се тепаат и дека нема да се согласат... :/ вие што мислите?

Прикачени фајлови:

18. mil4ence

mil4ence Истакнат член

Се зачлени на:
    15 јуни 2012
    Пораки:
    265
    Допаѓања:
    173
    Тигриците се многу прјателски настроени, јас дома имам две машки. Се случи продавачот да не излаже дека моментално немал женско па за пари излажа. Но, иако се двајцата машки сега се многу приврзани еден за друг,
    Поточно од кога го ставивме малиот во кафезот со Џивџи(тој е ист како твојот)се спријателиа, едниот исплашен, а другиот со меко срценце(мислам на Џивџи)
    во ист кафез се и на иста гранка седат и си пеат. Само што новиот не сака да се научи да стои на прст. :| Мислам, ако е во кафез ќе застане на прст, но надвор... :shake: Сепак и двајцата си ги сакам и им зборувам. :inlove:

19. jesssie.j

jesssie.j Истакнат член

Се зачлени на:
    5 октомври 2011
    Пораки:
    11
    Допаѓања:
    1
    Женски каде можам да најдам низ Скопје Zebra Finch и колку пари се да не знаете? :)

20. DAngel

DAngel Форумски идол

Се зачлени на:
    19 март 2011
    Пораки:
    11.211
    Допаѓања:
    56.928
    Епа не сака новото, оти му е посигурно со пријателчето отколку со вас. Исто и ти Лана, ако земеш уште едно папагалче, не очекувај дека ќе се зближи со вас, туку напротив, двете папагалчиња ќе почнат повеќе да се дружат меѓу себе.