Плaнирaм дa oтвoрaм интернет прoдaвницa нa кoјa прихoдите oд прoдaжбa ќе стигaaт нa aкaунт oд paypal кoј ми е пoврзaн сo трaнсaкциoнa сметкa oд Шпaркaсе бaнкa.Дoсегa paypal сум гo кoристелa сaмo зa плaќaње интернет трaнсaкции.Дaли ќе мoже или имa некoј нaчин тoј прихoд oд прoдaжбaтa дa гo кoристaм oвде вo Мaкедoнијa?
Не можеш да примаш пари од пејпал. Не е дозволено примање пари од пејпал сеуште кај нас,само плаќање.
Дa знaм!Нo прaшaњетo е дaли пoстoи некoј друг нaчин зa пoвлекувaње нa тие средствa?Нa пример oд Paypal дa се префрлaт нa payoneer?!
Мислиш клиент со Пејпал да ти плати на пајонир? Ако мислиш на твој ,ти на македонски пајонир не можеш да ги примиш парите за да можеш да ги префрлиш.
Знам, многу сме ограничени со плаќањата од и кон странство, буквално сме отцепени од светот на тоа поле. Најтрагично е што нема никаква иницијатива или напор од надлежните да се реши ова.
od ebay wiish sto imam poracuvano a ne mi stignalo mi gi vratija na paypal (so paypal i plativ) na kartickata i toa me cudi , sepak moze direktno na nasa katicka
Од пејпал кога одам на опцијата да пратам пари во Македонија ми дава само кеш да се подигнат од Риа. Има некој искуство со ова,дали функционира?
Не може да се префрлат пари на македонски пејпал сеуште. И којзнае кога ќе можат, ако некогаш воопшто можат. Заборавете на таа опција. Нема да е во скоро време.
Дали некој може дa ми помогне како да платам преку Paypal , од која банка треба да ми биде картичката и дали треба да се внесувам бројот од картичката и колку е безбедно
Сакам да почнам со работа на picoworkers microworkers и слично, ама гледам самп преку пејпал е, како оде тоа кај нас? Како би ми платиле?
Од било која банка, треба ибанот да го внесеш, безбедно е. Најпрво спушти на play store или app store и следи ги чекорите. Во Мк не можело да се примаат пари преку пеј пал. Е маил адреса или корисничко име