Vo 12 + ne se zakazuva odis so merkite od maticnata i ti zemaat krv mene rezultatite za nekoj den ili 5 rabotni mi gi pratija direktno kaj maticnata
Фала ви многу вчера попладне бев и кај матичната ми земаа крв они ке го носат нема потреба да одам во гак.
Девојки, кога се прави приска и дали е со упат од матичен гинеколог? Мислам дека беше околу 12та недела, ама нека каже некој со посвежо искуство Фала ви
Da so upat od maticen ginekolog..pravis skrining so.merkite odis na gak ili kade i da pravis vo rok od 24 casa od skriningot.
Девојки , кажете ми нешто повеќе за приска.Знам дека е преку крв и дека е повеќе статистички податок, 9 недели сум па да се информирам повеќе здравје да ја правам
Прво ке правиш скрининг, најверојатно матичната ке ти прави, мери вратен набор, носна коска дали има бебето и уште нешто мислам имаше.. и после со тие мерки одиш на Гак и ти зимаат крв, имаат и анкета една пред боцкање, дали пушиш, дали имате во семејство болести итн... Резултатите ке си ги земеш и треба пак да ги види матичен или тој што ке ти го прави тој скрининг...
Жени каде го правите ова испитување? На државно, или во приватна клиника? Што мислите дека е подобро и точно (некој од искуство)?
На Гак, нема потреба на приватно, прескапо е а не е толку меродавен податок. Точно е и таму и таму, само разликата е во 3800 ден
Zdravo na site. ...pred 2 dena pravev prisca 1 test,vcera gi zedov rezultatite,i pisuva nizok rizik i pisuva 1:10000. ..najverovatno toa e rezultatot? Najverovatno Ok e neli? ?
Здраво, вака јас сум 12н.6д. и денес бев на прегледд кај докторката ама за приска во државна немало термин. Како тоа? Нешто ново има? Пред две години со приоритетен упат одев од сабајле па кога ќе ме примат тогаш. Сега не можеше да ми даде упат. Ми даде за на приватно. Се мислам што да правам, дали утре да одам на приватно или до кога важат мерките до која недела најкасно се прави приска?
Дали некоја знае Битола за Приска дали се закажува на болница термин или дирекно матичниот не испраќа????
Јас не сум од Ск, матичниот ми нудеше да ја правам приската кај него. Јас сакам да правам на клинка и му го кажав тоа, ми закажа кај него преглед на 5ти јуни, тогаш ќе бидам 12+3дена за мерките, а следниот ден да одам на клиника. Прашањето ми е дали може мерките да ги правам дирекно на клиника или мора да ги направи матичниот? И дали треба матичниот од сега да ми закаже термин на клиника или не се закажуваат термини?
Prasaj go maticniot dali ke ti dade upat za priska da naprais na klinika. Mene merkite mi gi zemaa na privatno a maticnata mi dade upat za na klinika. No na snaa mi nejzinata maticna ne sakase da i dade upat za klinika ako gi zimala merkite negde na privatno. Ja terase kaj nea da pravi se.
Вакви работи од такт ме вадат. Слободно да пријавувате во фзо вакви неправилности. Не смеат така да уценуваат.
Приската рано ли е да се прави 11+1 или не?со првото правев 12+ некој ден ама сега точно не се знае дали сум 11 или 12