Јас бев во државна, за скрининг, приска, и брисеви, се ти е бесплатно, мене ми правеше и матичната мерки, не ми зема ништо пари, ама кога одиш за приска на ГАК, не ги признаваат мерките од ниту еден матичен, и таму пак ти прават мерки, ти кажуваат одма, дали е се како што треба, а за приската чекаш 2-3 дена, јас сакав да правам скрининг и приватно плус, ама матичната ме предомисли, вика се е во најдобар ред, немаш потреба од приватно да даваш пари. И така.
На скринингот супер прошла али бидејќи Приската и искочила со висок ризик затоа да прави амнио...т.е. грешката е што воопшто ја правела Приската и си набила страв за глупава статистика...амнио секако би правела ради годините над 35 обично ги прават повеќето,а за пренатален тест да фрли толку пари според мене не се исплати секако 2ор скрининг ќе има и ако сите органи се добри,раце,нозе,лицето,гениталии нема потреба али она си знае
Merkite na eho bea se vo red bev na mnogu dr I privato I vo bolnica nisto somnitelno ne gledaa nuhalnata bese dobro 1.8mm treba vo vtornik da napravam amniocinteza I mi rekoa deka rezultatite moze da se gotovi za 10 _15 dena I da ne ispanicam posto 15 _20 zeni na den pravat amniocinteza i nema nikoj problem
Порано кога не беше развиено уште кај нас имаше ризик, а денеска се прават со потенки игли и со поинакво ехо и по предпазливи се...само мирување после интервенцијата
Jas priskata ja napraiv I mi izvadija od pamet sega mora amniocinteza aka rezultatite se vo red ke napisam znaci toa e samo statistika I nikoj da ne ja napravi
Дали приската е задолжителна и од кога е така? Пред еден месец не беше задолжителна а сега кога закажував преглед ми викаат сега задолжителна била. wtf??
Не е задолжителна но пожелно е да ја направиш. Јас ја направив за да бидам скроз сигурна дека бебенцето е добро
Сето тоа го знам. Меѓутоа сестрата кај што закажував очигледно не е информирана, ми вели задолжително мора да правиш и Приска. Немам ништо против, ама не сакав да го правам кај матичната затоа што секако закажав и на приватно скрининг па од таму ако ме упатат би правела Приска.
Dobro e da naprais priska samo nemoj da I veruvas mnogu posto mene me izvadija od pamet kolku godini imas
Неколку пати цитираш членки и истото го пишуваш, те извадиле од памет. Можеби ти си имала среќа па лошиот резултат од приската испаднал погрешен, но кај некого ова испитување можеби ќе помогне за да откријат аномалии. Јасно е, на самиот извештај пишува дека не е 100 % точен, ама нема потреба на секоја жена што треба да го прави тестирањето да и се влева страв.
Daj boze na.site rez da I se dobri I mojota amnio da izleze so dobri rezultati fala na site clenki sto mi kazaa deka testot mozda e lazen I taka se nadevam ama pak izvini mila89 nesakav taka da kazam sekoja gi kazuva makite neli sme I zatoa I jas sesto slusnav za amnio ama za dve minuti gotova bev I ne bese vopsto.bolno
Јас правев Приска на Гак минатата недела, ама само крв ми земаа, а мерките утрото истиот ден матичниот ми ги правеше, ништо на гак не ми спомнаа дека дека не ги признаваат. И резултати имаше кај матичниот по 3 дена.
Појма немам зошто така, мене и матичната ми направи, и другиот ден овие на ГАК пак ми правеа, плус приската секако, и кај матичната имаше резултати за 2-3 дена.