Јас правев мината недела во чаир.И скрининг и крв се во чаир.За 30мин.готово со упат од матичен. И гужви немаше
Фала ти многу, ме успокои... Искрено се плашам иако денот го поминувам во контакт со минимум 30 души..
Pozdrav feminki denes bev kaj dr mi pravese eho 12 nedela i 3 dena si edno staro eho i mi dade upat za priska samo za krv vika so ovie merki ne treba drugo eho ama jas sepak se plasam
За каде тоа? Како што знам двете одат заедно, треба ист ден да се мерките и крв земено. Кај има таков половичен упат?
Упат за Приска 1 од матичен си зимаш,ти прави специјалист од чаир скрининг па тој веднаш со извештајот те праќа во лабараторија исто во гинекологија чаир
³ Fala ti posto gledam kaj mojot upat pisuva labolatorija i zatoa se zbuniv posto deneska mi pravese eho dr ama so edno staro eho katastrofa
Сабајлево бев на преглед и докторот ми рече за приска,па ми зедоа крв сега чекаме резултати. Сакав да прашам да не требаше да сум гладна или нема врска за крвта бидејќи си бев јадена утрово? не очекував дека денеска ќе ми рече за ова испитување се надевам е ок
А зошто за две недели резултат? Јас правев и истиот ден имав резултати. Кога пиша за две недели си помислив некаде на државно си правела.
За тој што го интересира, во среда на гак амбуланта за скрининг е д-р Слаѓана Симеонова Крстевска, не е д-р Самарџиски.
Дали е ова тој тест што кошта 3.000 ако нема реагенси, а 300 ако има реагенси? Јас за првата бременост платив 300 денари пошто имаше реагенси. Зборувам за Државна Болница во Битола. Ме закажа вчера матичната за по две недели. Инаку во првата бременост бев 16 недела кога го направив!?! А на документите ми пишаа 14 недела. Дали бебето беше развиено за 14 недела не знам навистина.
Бремените жени се ослободени од партиципација, фондот покрива 100% од услугите каде што има склучено договор (сите ЈЗУ и приватните лабаратории за крвна слика и урина). Да не им даваш пари, нека не се прават многу паметни.
Здраво, дали некоја од вас правела приска последниве неколку месеци во РеМедика и дали може да ми кажете која е цената? Ви благодарам