Во државна ти е се бесплатно, а приватно само скринингот е околу 3000-4000 ден. плус и приската 3000 одприлика.
Ama ovaa maticna mi e i site ispituvajna mi vika 3400 ce te kostaat znaci priskata i exoto tie ispituvajna se shto se pravat vo 12 ta nedela zatoa neznam dali e vo red cenava ili e mnogu
Јас правев во 12 та недела ехо со прв скрининг и приска и платив 4700 вкупно. Е сега јас сум од Прилеп и кај нас приската оди на приватно 4000 ден., бидејќи не ми се исплатеше да одам до Скопје
Нема врска матична дали ти е, скринингот се доплаќа плус кај секој доктор. За сите испитувања не знам, зошто прв пат слушам да прави матичен приска, можеби има не знам. А скрининг прават многу, и со тие мерки од скрининг, одиш и ти земаат крв за приска. Ако во таа цена се и скрининг и приска, тогаш цената воопшто не е висока.
Јас сум од Прилеп, мене ми е Моника Грашеска, и ми рече дека приска не правеле кај нас и јас си бев во Плодност и на прв скрининг и за Приска и платив 7500.
За првиот скрининг со брисеви матичната ми наплати 1400 ден, а за приската ми даде упат за на гиникологија во државна и не ми наплатија ништо и брисевите ги носев таму.Но резултатот ми излезе со висок ризик и сега сум цела во паника, па за сигурност ми го препорачуваат неинвазивните тестови кои се околу 650 евра, имал ли некој вакво искуство и колку се точни приска тестовите?
Јас одам кај Александра Еклер и таа прави приска... мене ова ми е втора бременост ама и за првото правев кај незе, а ова од појче жени го слушам дека Моника сите ги препраќа Плодност... ама па и Моника да ти е матична а ти да одиш на прегледи во Плодност не знам и то колку е фер... и онака се истуривме од пари давање
Скринингот мислам можеше кај неа, а приската не. Па тогаш реков комплет одам во Плодност. Јас на сите прегледи си одам кај Моника, освен еве прв скрининг, приска, втор скрининг во Плодност. Бидејќи и таму планирам да се пораѓам па да видам како е и доктор да одберам
Neznam i dali voopsto da e pravam Priskata Nekoi vikaat deka e samo statistika moze da te ispanici za badiala pa neznam sto da pravam
Види, консултирај лекар и одлучи. Ако ти е чиста историјата и генетиката, немаш потреба. Мене бременоста ми ја води Ефремовски во Ремедика и ми рече дека немам никаква потреба да правам приска зашто според него тоа е само статистика. Јас приска 1 сепак правев, но еве сега приска 2 нема да правам. Башка, ако решиш да правиш пренатален тест, ама воопшто немаш потреба од приска.
Може мислење за резултативе: Age risk 1:508 Biochemical 1:488 Combined trisomy 1:2502 Trisomy 1:10000
Zdravo Mamiski Jas Denes go napraviv priska 1 vo drsavna bolnica doktorkkata vo eho mi kasa sve e super so bebuskoto gi vidov racijnata mi maftase mamina dusicka sve e dobro mi zema krv rezultati za 3 dena samo sakav da prasav dali na nekoj ot vas vi davale slikicka ot bebuskooto ili koga ke ispratat rezultatite vo maticniot i slikickata davat ili vopsto ne davat slikicka ?
spored toa sto imam citano, brojkite se site vo red. Ovie 3 cifreni treba nad 250 da se, tebe ti se vo red
Majki zdravo, koj vi ima praveno Priska1 na klinika? Jas pravev, ama nekolku doktori mi rekoa ne sekogas tocni merki zema taa i taa dr, i sega sum ispanicena, rezultatite ne izlegoa bash naj naj, i morase i Baby test da pravam. Cekam rezultati, se nadevam se ke bide kako sto treba. Dali nekoja imala pod 1:100 kaj Trisomny21?
zdravo mamicki denes gi sedov rezultatite ot priska 1 doktorkata mi kasa sve e super nema nikakov problem mnogu mal rizik za sidrom kaj bebe super se nema za zagrisenozeve slika videte dali e super rezultatite ?