Vcera nifty napraviv pa vo panika sum neznam kako ke izlezi rezultatot A na exo plodot e super nema nisto ne pokazuva A priscava so visok rizik
Па нешто слично искуство имав и јас fb-hcg ми беше 3.3 ехото добро,правев нифти и јас излезе супер , што и да ти кажам да не се нервираш и слично џабе зошто знм јас низ што поминав и дека просто е невозможно да не се нервираш меѓутоа труди си да бидеш со позитивна мисла и да веруваш дека се е во ред, јас сум сигорна дека е се океј
Isto i mene mi bese taka, koja doktorka te gledase? Pravev i Nift test, vcera mi stignaa rezultatite. Pisi mi lp, ke ti go kazam i moeto mislenje. inaku, po mislenje na nekolku dr, greska pri merki mi napravile so Priskata, pa morav i Nift test da pravam, no mnogu kasno, bidejki maticnata nisto za ova ne mi kaza. Koga ja prasav dali se ok rezultatite, aaa mi vika ovoj broj treba da e nad 250. Sakav da i recam zosto ne mi kazavte togas, koga mi gi prativte rezultatite?! Ocigledno gi nema ni videno.... vo shok bev
Дали може некоја мамичка да ми каже дали имала слични резултати до крајни добри резултати да излезат.. ми пишува low risk и хормоните се ризични, на скрининг излезе супер. Многу сум вознемирена .. фал Ви за секој одговор
Мене овој што ти е 1:66 ми беше 1:95. Не знам која недела си, но и нухалната транслуенца 0.6 мислам од 1-3мм треба да е. Ова за Trisomy 21 што ти е ниско е, треба минимум 250. Јас бев на 2-3 мислења, на ехо беше се супер но според резултатот ми рекоја да направам пренатален тест. Амниоцинтеза е исто опција но со поголем ризик
кај мене беше 1/ 121 biohemical risk и правев пренатален тест излезе супер, ако имаш можност направи си, за да си бидеш мирна , јас мислам дека све ќе си биде океј и ти држам среќа да биде
Nonstata koska mi ja gledase ginekolog na skrining i ja vide , ovdeka pisale nepoznato, i rasrojanie mi bese 0,99 mm , ovdeka drugo stoi..
Mene matichnata mi praveshe prv skrining i me prati za priska 2 samo krv da dadam na GAK i ne plativ nishto. A skriningot 1000 den.
Jas priska 1 ne pravev bidejki vekje beshe pominata 12 nedela j pokasno doznav deka sum bremena. I zatoa me pratija za priska 2 da pravam a skiningot matichniot mi go praveshe .
Дали може пред приска да јадам и пијам? Денес ќе правам, па незнам како ќе издржам без јадење до 11 часот...затоа си прашувам
Дали се разбирате од овие вредности, да ми појасните за бета ХЦГ? докторот рече само тој ми бил повисок што укажувал за даунов синдром , ќе ја правам приската повторно. Многу ми е страв, сепак докторот ми објасни да не се плашам дека можеби е повисоко ако бебето е женско ....или можеби дека рано е направивме во 11 недела. Затоа ќе е повторам во 13та недела повторно..
Зашо пак приска?Тоа е секако само статистика.Ако се сомневат на абнормалности одете на нифти,хармони и сличните теста каде начисто ке бидеш со резултатот.