Ne, pisav po 2-3 rabotni dena. Jas vo petokot pravev na Gak i vo vtornikot stignaa kaj maticnata. Taa mi gi prati sredata na meil. Ubavo neka te izmerat, neka ne si pravat muabeti tamu, i koga ke ti stignat ubavo analiziraj gi. Mene samo po meil mi stasaa, nisto ne mi kazaa od kj maticnata, vidov low risk i tolku. Koga po nekolku nedeli drug doktor gi vide, ne bea brojkite naj naj i morav da prevzemam drugi raboti... da be pisuvam za toa, da znaes biten e testot koj sto saka neka kaze.
Дали може помош со овие резултати од страна на матичната предложено е дополнителни испитувања: Age risk 1:868 Biochemical T21 risk 1:620 Combined trisomy 21risk 1:3200 Trisomy 13/18 1:10000
Драга имаш на самиот лист ти пишува или е LOW RISK или е HIGH RISK ама секако ова се само статистички бројки ништо повеќе
Мала помош? Имам упат за 1 скрининг и приска, дали може да ми земат крв само за приска на гак, бидејќи во истиот термин за 1 скрининг имам и 1 скрининг во Систина кај ивф докторот?
Не мора да значи, и кај мене беше low risk но според др морав да направам нифти тест. Побарај второ мислење
Pa da de toa i go rekov samo statisticki brojki e priskata, istata situacija bese i kaj mene kako kaj tebe
Да направив, јас не ни одев преку матичната сама закажав за нифти и скрининг правев истата недела кај Димчев и се беше во ред. Не знам, јас додека не го видов нифтито не се смирив мада што знаев дека од тоа што матичната не ми измери на бебуш носна коска се резултатите какви што се, затоа и бев на втор скрининг во Систина.
Maticnive se katastrofa, cest na isklucoci. Mojava nisto ne mi kaza, samo po meil rezultatite sestrata mi gi prati. Koga po izvesen period odam na vtoro mislenje i mi rekoa da napravam nifty! Se vrakam kaj maticnata i vikam spored vas brojkive ok se od rezultatite? Aa nee mi vika, treba ednava da e pogolema od 250. Mi idese da ja zadavam / ne i rekov nisto, samo da znaev togas ke si pojdev kaj Dimcev. Ama nemase termin i itno napraviv nifty
не се замараат многу, дапаче мојава почна и да ми се дере зошто преку неа не сум закажала и зошто сум се исплашила толку што ќе сум правела јас понатака со дете. Ништо не ми е јасно со нив
Devojki aj ve molam za brz odgovor, priskata dali nekoj znae za kolku vreme se gotovi rezultatite, utre ke pravam vo remedika
A, dali se orientiraat so merkite od skriningot, prvin pravat skrinhg pa patoa priska ili kako, i mene mo rekoa se vkupno 9500den, tolku li e Dali e verodostoen rezultatot, da ne mora da se pravi amnio, zakazav kaj Elena Petrova vecer sum vo Remedika
Секоја приска се прави врз основа на скринингот кој треба да е ден претходно, и преку статистички податоци се вади истата, во Ремедика не знам колку е јас во Рамус платив 2500 мислам дека не ме држи за збор.
Мене дента ми земаа мерки и крв за Приска ми зедоа. Резултати за 3-4 работни дена. Во Авицена 4.500 е само Приска, тебе 9.500 ти рекле заедно со скринингот вклучен мислам
Здраво, знаете ли колку дена важат мерките од ехото за приска вчера бев на ехо али не успеав да одам да ми земат крв.
Јас колку што знам одма утрето дента мораш да одиш, дали ќе те примат со два дена мерки ќе прашаш каде што ќе ја правиш приската
бев пред малку завршив ми направија друго ехо со врска немаше со претходното на брзина ме откачија, се надевам само се е во ред
Се ќе биде добро, како и да е од мое лично искуство се покажа како не веродостојна а и Димчев истото ми го кажа кога бев на скрининг кај него