Здраво и јас треба да правам PRISCA наредната недела ,дали знаете до колку сатот земаат крв во лабораторија?Не сум од ск.
Ако мислиш на ГАК оди најкасно до 12. Мене пред 3 недели ми правеа проблем во 14:00, едвај се намолив да ме боцнат. Претходнава недела исто една пријателка ја вракаа во 13:00 часот, мораше луѓе да бркаат за да заврши работа истиот ден.
Епа последни информации што ги имам е дека после 12 не примаат од надвор со упат. Така да ако патуваш од друг град не ризикувај да ти прават проблем стигни си со време.
Смее да се јаде/пие пред тестот? Во која недела се прави 4д ехо? Уште едно прашање, треба да правам Приска тест после, дали смеам да јадам/пијам вода пред тоа?
Приска каде ке правиш? Јас на Гак бев и треба да ти земат крв до 9, 9ипол најдоцна, бар така се сеќавам... а дали беше на гладно незнам...
Абе не сум 100% сигурна пред две две години бев може и грешка сум, знам само за нешто бев да се боцкам и требаше да е пред 9, може да било и за хормони... Приската е статистички резултат и ваљда не е битно дали на гладно и кое време си боцната...
Od 12ta-15ta gestaciska nedela e toa za anomalii,ako mislis na toa jas go pravev kaj Dimcev vo Sistina,zakon doktor,i mi kaza za polot vo 13ta nedela i pogodi,prethodno vo drzavna me izvadija od pamet cudni im bile rezultatite moze nesto da ne bilo vo red,aludiraa na daunov sindrom vrska nemase,dzabe se nervirav i put pod noge kaj Dimcev od koleska slusnav za nego,se okej si bese vrska nemalo,za dzabe nervozite samo, vo drzavna ke si platis ne bese bas evtino i tamu, vo sistina ti e nesto poskapo,ama barem znaes deka vredi kako ke ti kazat taka e,a ne babini devetini
Prviot pat na 13,14 ta nedela mi zema 2000 denari posle toa nesto go nakacija bev pak na 22ra 23ra za anomalii na srceto bese toj pregled mi zemaa 3200,i uste ednas nekade na 28ma 29ta nedela bev pak,za anomalii na organite isto mi naplatija 3200 poskapo od toa ne sum platila,da ne si pravela nesto drugo?
За скрининг 4050 зема. Освен ако немаш закажано таму породување или ако ти водат бременост даваат некои попусти.
Aman be sto napravile so cenite kaj Dimcev uste togas 2014 pocnaa da gi nakacuvaat ama preterale stvarno e profi ama nema smisla tolku neka go napravat 6000 svasta ...
nema nikakvi popusti, okapav u sistina so godini, i se porodiv tamu, pa isto si plakav i pregledi i se. 3900 skriningot bese