Мила ај препрашај си на ГАК, остај матичната. Мерките и крвата треба да се во ист ден. Мене во 17.20, ме гледаа на ехо, земаа мерки, па докторката од ГАК ми даде дека треба крв за приска да се зема, го заверив на шалер одма после тоа извештајот и одма крв ми земаа во лабораторијата.
Супер ти е резултатов, нивоата и на PAPP-A и Бета се во нормала. Јас имав ниска PAPP-A, но ризикот low беше. За biochemical t21 ми е 1:627, а под тоа 1:3946. Доктори рекоа океј е. Твојот значи е одличен
Posle vakva prissca maticnata me praka na amniocenteza,za da bideme sigurni dali ima daun ili ne... ke poludam uste mesec dena,dali na nekoja i iskocilo vaka pa posle da bide se vo red
На ехо како беше, се гледаше нос? Види ако можеш пренатален да направиш. Јас со вакви резултати не би чекала месец дена.
na ehoto ne mu vidoa nosna koska demek so grb bilo svrteno,a i doktorkata ne se zamarase mnogu rece napravi prissca pa ke vidime ponataka...site drugi parametri i bea dobri vo vrska so prenatalen maticnata mi rece dzabe parite ako iskoci pozitiven pak ke treba amniocentezata taka da direktno na toa ke idam,so toa sto sakam da idam na pregled kaj Dimcev i Lozankovski pa da vidime dali oni ke vidat nos
Ама зашто да ги даде парите кога секако ќе ја пратат на аминоцинтеза која воедно е 100% точна... Со лесно нека ти е. Да се е надеваме дека грешат, секако можеш да појдеш уште еднаш на ехо у случај да се има свртено.