Мајка уредно да си се пријавиш на темата дека ќе бидете женско друштво. Со лесно бременоста. Термини на породување
Дали некоја од вас имала искуство со зголемено PAPPA на приска др ми рече дека тоа се работело за постелката демек можела да дојди до зголемување и при пораѓај ако била зголемена ќе требало да се вади со гребење а со другите рез се било во ред
По многу прочитани мислења на форумов, сфаќам дека приска многу од нас не извадила од памет. Правев и пренатален вчера, но не сум мирна додека не стигне резултат. Дали често се случува да не е точен ваков резултат и знае ли некој поточно што не е во ред? Дали combined trisomy 21 risc?
Ja mislam ok e priskata ne treba da te zagrižuva, kaj mene beše 1:200 pa eve bebka živa zdrava prava 3 meseci sega kje bide, ne se sekiraj, ja čak ni prenatalen ne pravev. Kako e skriningot eho? Ako e toa dobro, ič nemaj griži
На ехо беше супер, имаше носна коска и другите фактори. Дури прстињата на рацете му се гледаа и ги броевме со докторката, а ми рече дека на втор скрининг го прават тоа.
Јас само да се пријавам дека стигнаа резултатите и се е во ред. Мирна ми е душата конечно после една недела.
Скринингот прв е абдоменален, ептен ако не може убаво да види па ќе те гледа вагинално, кај мене беше така, зашто бебето салта правеше и мораше вагинално.