Многу се разочарав во сите блогерки посебно нашите, не удавија со пурито и баш со оваа крема. Дека од лично искуство била предобра, не може да не забележиш разлика меѓу 20 и 50 спф. Среќа не го купив бидејќи имав други на залиха, а ми беше во план. И како сега да ги верувам за друго?
Како забележувате разлика помеѓу различни фактори? Јас користев прво 30 па потоа 50 не беше на пурито туку од овие на Алверде и ми беше исто..
Мислам дека ако е физичка (минерална) или мешовита СПФ крема, како се зголемува факторот, така и повеќе бела трага оставаат (освен ако не се користат нано честички). Можно е и да се помрсни, ама не ме фаќај за збор овде. А кај чисто хемиските СПФ креми, мислам дека не се чувствува разлика. Сепак, немаме баш толку иновативни СПФ креми кај нас за да направиме споредба, мене повеќето ми се мрсни, без разлика на филтери. Но и не сум пробала од аптекарските брендови толку многу, таму мислам дека може да се најдат и помалку мрсни, но се претежно со хемиски филтри (Еуцерин, Биодерма, Фрезидерм итн).
Немам ништо од брендов пробано ама баш ништо. Скинкер блогерките не треба да заборават дека не се дипломирани дерматолози туку од ништо станале нешто,со чест на исклучоци. Следам само две скинкер блогерки на инста и мило ми е што потенцираат дека се водат спрема својата кожа. Во однос на кремата,па да е само таа крема добро ќе да е,ама се дигна фама стриктно за таа поради огромната популарност. Тоа е.
Толку сум заостаната што сега читајќи ве дознав и за брендов и за кремата. Не се чудам, којзнае колку и прават вакви превари со состојки и во други работи... Затоа не ни следам совети од блогерки, секако за реклама се ангажирани, ќе ги фалат фала богу, ни па пробувам нешто што го донеле сега, некако ми се недокажани брендови и несигурни. Си одам на сигурна варијанта. После ова така и ќе продолжам со сигурност.
Јас го имам тој кремот со заштитен фактор, искрено, за мене не е лош а генерално немав ни проблем со кожата ниту преку лето земајќи во предвид дека користам и ретинол. Само сметам дека е надувана цената и не би го купила пак. Затоа за среќа не барав и друго да купам од истата фирма, генерално им се цените доста големи за квалитетот кој го нудат.
Не знам што ќе испадне на крај, но јас лично сум многу задоволна од овој sunscreen на Purito. Подобар крем за лице немам користено, брзо и одлично ми се впива, не остава бела трага и без прајмер пудрата не мрда, ниту пак ми прави акни ко многу други. Не сум блогерка ниту пак имам некоја врска со брендот, така да ова е мое лично искуство, а имам пробано премногу креми. Летово секој ден ја носев на лице, па ми остана неисончано, со маска бев речиси цело време па немав нерамномерно исончан тен, додека пак рацете затоа што не ги мачкав со СПФ ги исончав (што значи дека сепак кремата делувала).
Дали некој од вас има искуство со овој маслен чистач на Пурито? Почнав да го користам пред 2 дена и имам чувство дека многу ми ја масти кожата, а во препораките за употреба стои дека го намалува лачењето на себум и дека е наменето за секаков вид на кожа, вклучувајќи ги тука и комбнираната и масна кожа...
https://m.puritoen.com/article/notice/1/1368/ Дали го видовте известувањето дека ни следува full refund на сите креми со SPF што ги имаме земено од 1 Јуни до 9 Декември? И дали некој има info за македонскиве препродавачи (пр.bebehome)?
Да, во тој случај мора да ти ги вратат! Било каков proof of purchase треба да е валиден. Ако не ти ги враќаат (зошто кај нас во МК ништо не ме изненадува), жали се на повисока инстанца, тоа често помага. Директ меил на Purito official.
Ти реков...меил на одговорните на официјалната страна и ќе видиш дали не прифаќаат. Освен ако ниеден од нашите не е официјален дистрибутер. Ама ако се, мора да играат по правилата на производителот и тука нема простор за лична интерпретација.
Леле, јас имав купено 2 СПФ креми од кај нив пред неколку месеци кога имаа попуст и наградна игра и ги зачував фискалните во случај да не ми требаат за играта. Ми стоеја во фиока и сум заборавила да ги фрлам, иако и да ги фрлев, ги имав на имејл сликите што ги пуштив за наградната игра . Дали овој имејл е македонски или можеби англиски (puritoEN)?
Добро ќе ми дојдат парите од Пурито назад во овој случај. Се надевам ќе прифатат скриншот од онлајн порачка.