Purito производи

Discussion in 'Лице' started by buba4e89, Jul 14, 2020.

1. redhead

redhead Истакнат член

Многу се разочарав во сите блогерки посебно нашите, не удавија со пурито и баш со оваа крема. Дека од лично искуство била предобра, не може да не забележиш разлика меѓу 20 и 50 спф. Среќа не го купив бидејќи имав други на залиха, а ми беше во план. И како сега да ги верувам за друго?

poppie likes this.
  2. S.W.A.G

S.W.A.G Популарен член

Како забележувате разлика помеѓу различни фактори? Јас користев прво 30 па потоа 50 не беше на пурито туку од овие на Алверде и ми беше исто..

3. pdb123

pdb123 Популарен член

Мислам дека ако е физичка (минерална) или мешовита СПФ крема, како се зголемува факторот, така и повеќе бела трага оставаат (освен ако не се користат нано честички). Можно е и да се помрсни, ама не ме фаќај за збор овде.
    А кај чисто хемиските СПФ креми, мислам дека не се чувствува разлика.
    Сепак, немаме баш толку иновативни СПФ креми кај нас за да направиме споредба, мене повеќето ми се мрсни, без разлика на филтери. Но и не сум пробала од аптекарските брендови толку многу, таму мислам дека може да се најдат и помалку мрсни, но се претежно со хемиски филтри (Еуцерин, Биодерма, Фрезидерм итн).

eva993, S.W.A.G, dayla and 1 other person like this.
  4. redhead

redhead Истакнат член

На зима нема да сетам, ама во лето одма ќе видам во огледало.

S.W.A.G likes this.
  5. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Немам ништо од брендов пробано ама баш ништо.
    Скинкер блогерките не треба да заборават дека не се дипломирани дерматолози туку од ништо станале нешто,со чест на исклучоци.
    Следам само две скинкер блогерки на инста и мило ми е што потенцираат дека се водат спрема својата кожа.

Во однос на кремата,па да е само таа крема добро ќе да е,ама се дигна фама стриктно за таа поради огромната популарност. Тоа е.

6. Dream-Girl

Dream-Girl ☀️

Толку сум заостаната што сега читајќи ве дознав и за брендов и за кремата. :clap:
    Не се чудам, којзнае колку и прават вакви превари со состојки и во други работи... :tmi:
    Затоа не ни следам совети од блогерки, секако за реклама се ангажирани, ќе ги фалат фала богу, ни па пробувам нешто што го донеле сега, некако ми се недокажани брендови и несигурни.
    Си одам на сигурна варијанта. После ова така и ќе продолжам со сигурност.

7. Amaris

Amaris Популарен член

Јас го имам тој кремот со заштитен фактор, искрено, за мене не е лош а генерално немав ни проблем со кожата ниту преку лето земајќи во предвид дека користам и ретинол. Само сметам дека е надувана цената и не би го купила пак. Затоа за среќа не барав и друго да купам од истата фирма, генерално им се цените доста големи за квалитетот кој го нудат.

8. pdb123

pdb123 Популарен член

Само што го изгледав ова, еве ако сака некој друг да се информира:

poppie likes this.
  9. Unicornus

Unicornus Популарен член

f2ff5266b80f1968a7fb2c0d23b1750a.jpeg Не знам што ќе испадне на крај, но јас лично сум многу задоволна од овој sunscreen на Purito. Подобар крем за лице немам користено, брзо и одлично ми се впива, не остава бела трага и без прајмер пудрата не мрда, ниту пак ми прави акни ко многу други. Не сум блогерка ниту пак имам некоја врска со брендот, така да ова е мое лично искуство, а имам пробано премногу креми. Летово секој ден ја носев на лице, па ми остана неисончано, со маска бев речиси цело време па немав нерамномерно исончан тен, додека пак рацете затоа што не ги мачкав со СПФ ги исончав (што значи дека сепак кремата делувала).

IamSexyAndIKnowIt and Anod10 like this.
  10. леукоцитче

леукоцитче Активен член

Дали некој од вас има искуство со овој маслен чистач на Пурито? Почнав да го користам пред 2 дена и имам чувство дека многу ми ја масти кожата, а во препораките за употреба стои дека го намалува лачењето на себум и дека е наменето за секаков вид на кожа, вклучувајќи ги тука и комбнираната и масна кожа...;)

Attached Files:

11. QueenBeyonce

QueenBeyonce Истакнат член

https://m.puritoen.com/article/notice/1/1368/
    Дали го видовте известувањето дека ни следува full refund на сите креми со SPF што ги имаме земено од 1 Јуни до 9 Декември?
    И дали некој има info за македонскиве препродавачи (пр.bebehome)?

12. eva993

eva993 Истакнат член

И да даваат, кој чува фискална 6 месеци...:smirk:

13. QueenBeyonce

Не мора фискална, може било каква потврда.
    Имам порачано онлајн, и ја имам фактурата на mail.

eva993 likes this.
  14. eva993

eva993 Истакнат член

Да, во тој случај мора да ти ги вратат! Било каков proof of purchase треба да е валиден.
    Ако не ти ги враќаат (зошто кај нас во МК ништо не ме изненадува), жали се на повисока инстанца, тоа често помага. Директ меил на Purito official.

QueenBeyonce likes this.
  15. QueenBeyonce

Не прифаќале овие нашиве. На seen оставаат. Не знам зашто не се изненадив :lol: Хаос...

eva993 likes this.
  16. eva993

eva993 Истакнат член

Ти реков...меил на одговорните на официјалната страна и ќе видиш дали не прифаќаат.

Освен ако ниеден од нашите не е официјален дистрибутер. Ама ако се, мора да играат по правилата на производителот и тука нема простор за лична интерпретација. (fingers)

QueenBeyonce likes this.
  17. QueenBeyonce

Јејј хаха имало надеж:wasntme:

Attached Files:

eva993 and pdb123 like this.
  18. pdb123

pdb123 Популарен член

Леле, јас имав купено 2 СПФ креми од кај нив пред неколку месеци кога имаа попуст и наградна игра и ги зачував фискалните во случај да не ми требаат за играта. Ми стоеја во фиока и сум заборавила да ги фрлам, иако и да ги фрлев, ги имав на имејл сликите што ги пуштив за наградната игра :D. Дали овој имејл е македонски или можеби англиски (puritoEN)?

eva993 likes this.
  19. QueenBeyonce

Англиски (fingers) Официјен mail им е.. Сe израдував што има надеж хахах:whew:

pdb123 likes this.
  20. Amaris

Amaris Популарен член

Добро ќе ми дојдат парите од Пурито назад во овој случај. Се надевам ќе прифатат скриншот од онлајн порачка.

QueenBeyonce likes this.