Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Purito производи

Дискусија во 'Лице' започната од buba4e89, 14 јули 2020.

1. senza.parole

senza.parole Форумски идол

Се зачлени на:
    22 септември 2010
    Пораки:
    3.759
    Допаѓања:
    23.965
    Баш пишете дали сте добиле повратен мејл од info@puritoen.com.

2. Amaris

Amaris Популарен член

Се зачлени на:
    15 април 2014
    Пораки:
    370
    Допаѓања:
    1.025
    @senza.parole јас добив повратно дека пораката не може да се прати, така што искрено не верувам дека нешто ќе добиеме назад

На senza.parole му/ѝ се допаѓа ова.
  3. QueenBeyonce

QueenBeyonce Истакнат член

Се зачлени на:
    17 ноември 2014
    Пораки:
    224
    Допаѓања:
    849
    И јас добив таква порака, иако сега гледам се пратил mailot. Така да, ќе видиме. Иако не очекувам дека ќе ги добиеме парите.
    Друг mail не можам да најдам.
    Доколку некој од вас најде, нека го сподели.

На senza.parole му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Amaris

Amaris Популарен член

Се зачлени на:
    15 април 2014
    Пораки:
    370
    Допаѓања:
    1.025
    Доби некој нешто повратно од страна на Пурито или овие таканаречениве официјални дистрибутери?

5. QueenBeyonce

QueenBeyonce Истакнат член

Се зачлени на:
    17 ноември 2014
    Пораки:
    224
    Допаѓања:
    849
    Нее.. Од bebehome само ми кажаа да им пишам на Пурито, ми дадоа mail, а на тој mail нр враќаат.

6. Calla

Calla Популарен член

Се зачлени на:
    23 август 2011
    Пораки:
    512
    Допаѓања:
    1.512
    Девојки дали некој го има користено маслото за чистење на Пурито?
    Многу се нафрлав, ама бидејќи ја користам и кремата не знам дали ми е од него, од крема или од пмс (вообичаено по две три за циклус, а сега на едно десетина места сум исфрлана) ;(

7. Medical girl

Medical girl Истакнат член

Се зачлени на:
    1 декември 2016
    Пораки:
    176
    Допаѓања:
    88
    Јас ги имам користено овие 3 продукти од Пурито.
    Од маслениот чистач сум презадоволна, не ја суши кожата после миење и лицето изгледа свежо. Мана е што брзо се троши и е скап.
    Од Витамин Ц кремата немам ставано многу, и затоа не приметувам некоја разлика може треба подолго време за ефект.
    А од Unsenced recovery кремата сум презадоволна, толку убаво го прави лицето што дури не се препознавам себеси.. Посебно е добра за кожа со акни одма ги смирува и за два три дена исчезнуваат..
    Заборавив да кажам имам комбинирана со мрсна кожа.
    Во план сум да ја пробам ББ кремата наредно

Прикачени фајлови:

На senza.parole, Mucenceto, Waverly Raven и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  8. maia.

maia. Активен член

Се зачлени на:
    27 мај 2021
    Пораки:
    40
    Допаѓања:
    391
    [​IMG] [​IMG]

На таков маркетинг и толку пофалби, незгодно ми паѓа да кажам колку не сум задоволна од centella green level тонерот и кремот. Добрата (во мојов случај и лоша) страна е што тонерот навистина не се троши брзо, а кремот има убава структура, лесен е за размачкување и не тежи на лице. Ако не се лажам составот е ист со unscented верзијата (-мирисот, нели) ама поучена од ова искуство не би ги купила. За овие набиени цени, тука, не вредат.
    Наменети за смирување на кожата, my ass. Првите недели од користењето можам да кажам дека имав влошување на акните и црвенилото околу нив. Не се агресивни производи и ден денес не ми е јасно зошто кожата ми реагираше така. Ги прекинав на период, па пак им се вратив по неколку месеци и едвај чекам да ги дотрошам. Освен подобро хидрирана кожа не видов никаков друг ефект. Сè уште си носам флеки од тие акни, можеби seabuckthorn vital 70 е подобра за таа намена ама не знам дали уште еднаш ќе дадам шанса на Пурито после ова.

На beautys20, Neodlucna, злоба и 4 други им се допаѓа ова.
  9. anggell

anggell Форумски идол

Се зачлени на:
    2 ноември 2011
    Пораки:
    5.497
    Допаѓања:
    10.559
    Оваа козметика приметив дека ја рекламира магнолија гламур, гледам девојката става мал милион работи на лицето, па некако не ми е логично, зарем некој има толку многу креми, серуми, зборам за различни видови што става и има ок лице?
    Некако не ми е верно толку многу производи да се ставаат на лице или што знам, некако скептик сум :wasntme:

На IamSexyAndIKnowIt му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Besmrten

Besmrten Истакнат член

Се зачлени на:
    3 јули 2019
    Пораки:
    271
    Допаѓања:
    616
    Па да, таа има многу многу производи, скоро секој нов производ од козметика за лице што доаѓа во Македонија, таа веќе го има. Но, гледам и други од тука и странство имаат по цели полици со козметика и прават ротација на производи, секој ден различна рутина, што мислам дека не е многу добро. Нели за еден производ да се видат резултати треба да се користи подолг период.
    Се произлезе од корејците, нивната филозофија е во рутината за грижа на лицето да имаме повеќе чекори. А пурито пак се еден од брендовите кој нуди минимална рутина до 3 производи, чистач, серум/тоник и крема.

На IamSexyAndIKnowIt и anggell им се допаѓа ова.
  11. tigerlady

tigerlady Популарен член

Се зачлени на:
    21 јануари 2011
    Пораки:
    1.651
    Допаѓања:
    5.420
    Истото го размислувам, не само од нејзина страна (ништо против неа, супер е девојката со објаснувањата и е едуцирана) него сите skin care блогерки да ги наречеме. Разбирам дека им е работа тоа, ама не ми е јасно прво како од толку производи и толку често менување знаеш што како влијае. Плус, мене ми е проблем делот што којзнае колку козметука они фрлаат недотрошена, не знам апсурдно ми е.

Но, он топик, Purito Deep Sea pure water. Ама скроз ништо посебно. Не ја платив многу зашто ја начекав и на попуст на yesstyle, не ми е криво што ја пробав ама стварно ич не сум фасцинирана. Кремче. Имав во пакетот и тестер од unscented centrella која ми траеше добри две недели (ете тоа, секоја чест за големината на тестерите purito) ама исто, ништо посебно. Доста се лесни двете, и брзо се упиваат ама не чувствувам дека посебно ми ја хранат кожата. Може од серумите нешто ќе решам да пробам нареден пат ама гледајќи ги цените преку дистрибутерите во МК само со директно нарачување. 1000+ денари никогаш не би дала.

На Waverly Raven, Besmrten, Freyja и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  12. Heyhi

Heyhi Истакнат член

Се зачлени на:
    16 јуни 2019
    Пораки:
    19
    Допаѓања:
    9
    без навреда но на магнолија не и верувам зошто се гледа дека е спонзорирана. Производите секогаш личат ново отворени и таа одма ги има секој пат кога ќе донесат бебе некој нов производ.

На IamSexyAndIKnowIt, angela.kostova, buba4e89 и 2 други им се допаѓа ова.
  13. lawlady

lawlady Истакнат член

Се зачлени на:
    2 ноември 2020
    Пораки:
    111
    Допаѓања:
    150
    Истото мислење го имам. Никогаш нема направено рецензија на производи од кои не добива процент од потрошувачка или не е спонзорирана. |(

На IamSexyAndIKnowIt, buba4e89 и anggell им се допаѓа ова.
  14. anggell

anggell Форумски идол

Се зачлени на:
    2 ноември 2011
    Пораки:
    5.497
    Допаѓања:
    10.559
    Искрено и јас не верувам на такви реклами, за секој производ све нај нај а става 300 чуда на лице за пред камера. Јас верувам вака на форуми кога читам искуства, како и јас мое што споделувам, па на крај донесувам одлука, а на такви реклами никогаш не се потпирам.

На IamSexyAndIKnowIt и lawlady им се допаѓа ова.
  15. Waverly Raven

Waverly Raven Популарен член

Се зачлени на:
    10 октомври 2017
    Пораки:
    3.261
    Допаѓања:
    12.226
    Некоја алтернатива за нарачка на производи од Purito?

Навистина претерале со цените овде во МК.. баш ми е криво yesstyle шо не доставува.

16. lawlady

lawlady Истакнат член

Се зачлени на:
    2 ноември 2020
    Пораки:
    111
    Допаѓања:
    150
    Воопшто не доставуваат yesstyle до Македонија или само сега заради вирусов?

17. Waverly Raven

Waverly Raven Популарен член

Се зачлени на:
    10 октомври 2017
    Пораки:
    3.261
    Допаѓања:
    12.226
    Пред пандемијата доставуваа.

18. lawlady

lawlady Истакнат член

Се зачлени на:
    2 ноември 2020
    Пораки:
    111
    Допаѓања:
    150
    Штета, а баш сакав да си порачам, некои имаат наводно и 60%попуст ма да не верувам дека биле толку скапи претходно.
    Иначе во право си, овде се со префорсирани цени. Ако дознаеш од каде може да се нарачааш да ме известиш, те молам. :angel:

На Waverly Raven му/ѝ се допаѓа ова.
  19. x.Daisy.x

x.Daisy.x Популарен член

Се зачлени на:
    24 август 2010
    Пораки:
    3.889
    Допаѓања:
    13.461
    iherb.com имаат пурито :)

На angela.kostova и Waverly Raven им се допаѓа ова.
  20. Bella2_

Bella2_ Истакнат член

Се зачлени на:
    11 јули 2023
    Пораки:
    276
    Допаѓања:
    253
    Еве и јас да си пробам нешто ново за месецов. Ќе ги испробам една недела и ќе се вратам за рецензии да кажам и за кремава посебно.
    Гледав пурито бб многу ја фалат па и јас се одлучив да ја пробам и да видиме како ќе стои на лице со малце текстура.
    Кремата на хару со месеци ја гледав и се мислев гледам кај нас нема баш некои мислења но стварно ме интересира дали вреди .:inlove: ( ако некој ја има пробано нека пише слободно сакам да слушнам :) )

Прикачени фајлови:

• IMG_3363.jpeg
      IMG_3363.jpeg
      Големина на фајлот:
      246,2 KB
      Прегледи:
      40
    На MayDiamonds и marchi-cool им се допаѓа ова.