Како да се исчисти лепакот од креп трака? Го оставивме две недели и сега не се вади, лепливо останува
Со топла вода и ке мора да гревиш со некоја пластична шпакла, или со стара картичка за банкомат. Тоа што не излга така, со Циф. На жал мора траките да се одлепуваат одма по монтажа, инаку со сонцето ке се залепат и тешко е да се чисти... Работам во таа дејност, од искуство кажувам.
Ве молам инфо кој има ПВЦ прозори со 4 сезонско стакло дали ви се намалува светлината во домот со овој тип стакло бидејќи читам дека има некоја фолија како огледало и ги одбива сончевите зраци...не сум на чисто дали да нарачам со 4сезони или со обично термопан.
Kako profesionalec od taa oblast, jas bi ti preporacila da se odlucis za 4 sezonsko. Svetlinata nema da se namali znacitelno. Verubaj i nie si imame problemi nekoj pat za da gi razlikuvame. 4 S staklo ima samo edna mala nijansa, kako na amber ne e zatemnuvano. Folijata sto ja ima e kako filter i mnogu se osekja razlikata na toplina i normalno, nema da ti se menuva bojata na mebelot tolku kolku sto bi mozelo so obicen termopan. Taa folija isto pomaga toplinata da ne vega preku stakloto zimno vreme, zatoa go vikame 4 sezoni. Obicno ne treba da ima golema razlika vo cenata od celata dograma, i nabistina vredi.
Maz mi mi rece deka acetonot go topi PVCto, vnimatelno! Inace sega samo sto najdov deka so fenot za susenje na kosata odlicno izleguvaat starite lepenki. Malku da se topli i da se vadi dodeka se topli napred... Ne znam dali sum jasna
Ти благодарам за советот, веќе нарачавме 4 сезонско се надевам ќе бидеме задоволни исто не советуваа и луѓето кај што нарачавме.
И јас сум во потрага по квалитетна фирма за ПВЦ. И баш вакво нешто ми трева за кај балконот. Сега имам Волксваген врата.
овоа го изработуваат сите обичен пвц профил и се ставаат ленти или бели или златни постојат 5е е метро од лентата а за правење сите ги прават
Како иде ова со прозори нарачување. Доаѓаат да земат мерка и тогаш се два капар. Или им кажуваш мерка изработуваат и носат прозор па плаќаш? Сакаме да нарачаме прозори ама не знам како иде сето ова. Ако може да ми објасниш.