Препорака за дечко кои работи со ПВЦ прозори. Кај нас намести прозори и комарници. За разлика од секакви искуства, ова беше од збор, квалитетно изработено, алал парите! Ако сака некој ќе побарам и пуштам бројче за инфо зошто знам колку е важна препорака и позитивно искуство!
Дали знаете што можам да и направам на Пвц надворешната врата , ептен тропа на секое отварање затварање ?
Има некое матакуле што треба да се подеси погоре/подолу во зависност од годишно време, пошто пластиката се шири/собира на топло/ладно. Најдобро да прашаш од кајшто си ја купила или сервис да викнеш да ти покаже како оди штелувањето.
постојат ли црни или темно диви пвц профили? алуминиум постојат јас за овц прашувам и ролетни црни или темно сиви дали има
Се што не е бело ќе избледее со сонцето. @marijaml Ме интересира колку е цената на прозор 140х140 со све крила кои посебно ќе се отвараат и плус два прозора со по едно крило тие се помали 95х130 и 60х100 сите со четирисезонски стакла.
Postoj antracit boja na PVC. Toa go postignuvaat proizvoditelite so folija na bela ili temno siva plastika, isto kako na PVC profili so kafeava boja kako imitacija na drbo.
Profilite vo boja se ubavi no mnogu se poskapi, nie rabotime PVC a jas ne bi naredela vo boja za doma. Beli mi se najubavi. A folijata, ako tesko se grevi, se grevi... i togas nema spas. So belo, sepak i da se grevi, dokolku e cisto nema da se poznava
Најмногу се користат ПВЦ затоа што цените се најприфатливи, ама за квалитет и не се баш. Некој недај боже да сака да ти разбие дома многу лесни се за пробивање. И ние на куќата ПВЦ ќе ставаме, дрво многу повеќе сакам ама цените до плафон, за прозор 50*50 ми побараа 100 евра.
Во новата куќа со сопругот ставивме PVC прозори и врати со 4 термоизолационо стакло по нарачка од Алдинпен од с.Лажани(Прилепско) но уште не сме вселени за да имам повеќе искуство со PVC врати и прозорци. Поздрав