Дечки, дали знае некој што треба да се направи за субвениции за пвц прозори, значи за замена на стари дрвени со нови. Пишува дека ќе има и 2023 ама не можам да најдам.
За еден пвц прозор со вертикално лизгачко отварање, димензија 140×90 ми кажаа цена 500 евра. Има некој сознание дали цената е реална?
7 единечни прозори 1 врата 2 големи (единечни) Ролетни секаде.. Комарници на 4 прозори и вратата 2980 евра. Роломак. Имајте на ум дека треба да земат точни мерки, да се дефинираат позиции начин на отварање итн па да ви кажат цена... Ама јас сум многу задоволна.
Мене ми е најважно да не се слуша од надвор. Имаме едни комшии постари луѓе зимо-лето се многу бучни и не сакам да ги слушам, а прилично блиску живеат до нас. Според муабетот од мајсторот 3 коморни со 1 стакло, 4-5 коморни со 2 стакла, а 7 коморно со 3 стакла.
Нашите се 5 коморни со две стакла, намалува доста звук, но не е дека ништо не се слуша. За 7 коморни и 3 стакла не ни препорачаа. Уствари, муабетот беше дека тоа третото стакло е тоа all season, и дека со текот на времето го губи дејството.
Ја и у станот и у куќата ставив 5 комори со три стакла Се изциганчив у кујната ставив прозор со 2 стакла Знаете шо? Нема споредба
Ако ти се добри дрвените, сочувани немој да ги менуваш. Пвц нема споредба со дрво. Нека ги истругат, лакираат, многу подобро отколку ПВЦ