Љубовта која трае цел живот постои само во книжевноста. Во реалноста тоа е како да веруваш во духови.
Оној кој никогаш не може да успее да биде како ТИ , ќе измисли илјада зборови за да те опише на погрешен начин.
Штом ќе ве снајде некое зло, веднаш ќе се најде пријател готов да дојде и да ви го каже тоа, чепкајќи ви по срцето со кама и терајќи ве да и се восхитувате на рачката-Оноре де Балзак
Не заборавајте да се помолите навечер,затоа што Бог никогаш не заборава да ве разбуди наутро. Животот е многу краток за човекот да може на својот грб да ги земе и туѓите гревови. Запомни го патот по кој чекориш,можеби ќе посакаш да се вратиш назад. Заводливите луѓе се хранат со твојата несреќа...биди среќен...нека умрат од град!
Don't believe A LOT... Don't hope A LOT... Don't love A LOT... Beceuse that "A LOT" one day will hurt u A LOT!
Taim the beast that you have inside because no matter how hard you try to domesticate it after the line is crossed, you are going to end up on the short end of the cliff.
*Молчењето е украс на паметниот, а маска на глупавиот. *Тајната на успехот е во постојаноста на намерата. *Бидете среќни каде и да сте, не постои пат до среќата, среќата е пат. * Научи ги добро правилата, за да знаеш како можеш правилно да ги прекршиш. *За твојот успех суди според она од што треба да се откажеш за тоа да го постигнеш. *Капка вода која ќе падне на вжештено железо, ќе испари. Истата капка, ако падне на цвет, ќе стане какоп мониста, а ако падне на школка, ќе стане бисер! – така и човекот, станува она со што ќе се здружи.
Ако не сте СЛУШНАЛЕ со вашите сопствени уши, не сте ВИДЕЛЕ со вашите сопствени очи, не ИЗМИСЛУВАЈТЕ со вашиот мал ум и не РАСКАЖУВАЈТЕ со вашата голема уста.
Ми недостигаат тие денови кога најтешка работа ми беше да ги заврзам чевлите, а се најтешко ми е да научам како да се смеам кога одвнатре ми се плаче...
REAL EYES REALIZE REAL LIES Еве мала колекција од тоа што го имам кажано Тео фасти или со форумски прекар ДИНАМИКИД ин да флеш (узпат и некој поговорки вака од било каде)и песни и нешта од кој што се инспирирам, ФИЛОЗОФИЈА ЗА ВАС ОД МЕНЕ (За тие што незнаат,кажав во предходни теми изучувам Албански,знам и Турски и се залагам за мир во Скопје и пошироко) „Veni,vidi vici“ (дојдов видов победив-Латински) „Ма немој да ме јебеш бре“-Кирил поп Христов „si fata venit gloria...non propero„(Латински=ако славата дојде после смртта не брзам!) „ DUM SPIRO SPERA “ Дур дишам ќе се надевам.Латински. „ TI MEO DANAOS ET DONAT FERENTES „-ЧУВАЈ СЕ ОД ГРК,дури и кога се поздравуваш со него .Латински.
Не сум богата,но имам нешто што е застарено,но не минливо. Имам чиста душа како на дете и срце поголемо од планина.Не ги ценам луѓето по изгледот,дипломата и положбата.Туку по длабочината на душата и сјајот во очите. Големите луѓе ја кријат својата големина во срцата и лесно се препознаваат....