Кога поседуваш Светлина внатре во тебе, ти ја гледаш и надвор (околу) тебе. Ако не ти се допага девојакта во тренерки, тогаш не ја заслужуваш ни во венчаница.
Понекогаш не треба да се чудиме зошто некои личности си одат од нашиот живот, сигурно поради тоа што не сме ги почитувале и ценеле добро.
Најубавото нешто што некој го направил за мене е кога неможел да ми помогне,бар не ми сметал. Луѓето тврдат дека дождот е досаден, не размислувајќи дека тој ни дозволува да излеземе расплакани,но со гордо крената глава. Среќата влегува во домот каде што се слуша смеа. Немојте никогаш да се расправате со идиот.Тој прво ќе ве спушти на негово ниво,а потоа ќе ве победи со искуство.
Почитувајте ги старите кога сте МЛАДИ... Помогнете им на слабите кога сте СИЛНИ.... Простете им на грешните кога сте ИСПРАВНИ... Бидејќи еден ден во вашиот живот и вие ќе бидете .... СТАРИ, СЛАБИ И ГРЕШНИ !!
When you know why you like someone, it's a crush. When you have no reason or explanation, it's love. They always say time changes things, but you actually have to change them by yourself! Respect people who find time for you in their busy schedule. But love those who never look at their schedule when you need them!
Лажниот пријател ти се јавува само кога му треба нешто. Вистинскиот пријател ти се јавува често да те праша да не ти треба нешто.
Life is meaningless only if we allow it to be. Each of us has the power to give life meaning, to make our time and our bodies and our words into instruments of love and hope.
„Памет во глава,и глава во памет“ ... ова е моја фраза само што ми текна МАШКИТЕ ТРЕБА ДА МЕ РАЗБЕРАТ ПОДОБРО !... лајк а бос !