Сакаше да ми забиеш нож во грбот но го погоди моето рамо. А се сеќаваш ли како секогаш се потпираше на него ???
Не се чуди кога на небото на твојот живот ќе се појават облаци. од каде инаку би дошол освежувачки дожд ако не од облаците.
Болестите не се срушуваат на нас како гром од ведро небо, туку се развиваат во нас врз основа на секојдневните мали прекршувања на природните закони; кога последиците ќе се натрупаат, наеднаш излегуваат на површината и стануваат видливи.
Ако твојата среќа зависи од постапките на другите, тогаш навистина не можеш да бидеш среќна личност. Господ нека ме чува од непријателите, а од пријателите сама ќе се чувам. Ако можеш да се смееш и покрај тоа што се ти оди на лошо, тоа е затоа што веќе си нашол кому ќе му ја префрлиш вината. Ако нешто ти се случи еднаш,не значи дека ќе ти се случи уште еднаш.Ама ако ти се случи втор пат-да бидеш сигурен дека ќе се случи и трет пат.
Not everything you have stays forever..but there are things you'll be glad to fight for, just to have them longer, or even forever...
Мизерија насекаде, драми, скандали и невистини ме опкружуваат. Дали те сакам? Не, се сакам само себе. Доволно ме критикуваш и фалиш. Јас сум само јас.
"Знаеш,не е се' така црно. Несреќата боли само еднаш. Како вечерва. Боли кога ќе дојде,кога ќе се појави. А среќата боли двапати. Додека ја чекаш боли,кога ќе си замине,пак боли. Несреќата е фер играч."
Whether it’s praise, love, criticism, time, power, punishment, laughter, pain, or pleasure…the more you give, the more you will receive...
"The pessimist complains about the wind; the optimist expects it to change; the realist adjusts the sails."
* Не е важно кои луѓе се искрени пред твоето лице, важно е кои луѓе остануваат искрени позади твојот грб! * Првите 40 години од животот даваат текст, а останатите само го дополнуваат со коментари. * Животот е извор на радост. Но таму каде што пие џганот, сите кладенци се затруени! * Живот- тоа не се оние денови што поминале, туку оние кои сме ги запаметиле!
Постојат 5 битни прашања кои треба да си ги поставиме во животот: „Што е свето? Од што е создадена човечката душа? За што е вредно да се живее и за што е вредно да се умре? Одговорот на сите прашања е ист – само љубовта.“ Единствените суштества кои можат да почувствуваат и пренесат чиста љубов, се кучињата и бебињата.
Life's challenges are not supposed to paralyze you, they're supposed to help you discover who you are...