Choose your relationships wisely. Being alone will never cause as much loneliness as the wrong relationship. If someone won't lift a finger to see you and spend time with you, it's time for you to lift five fingers and wave goodbye.
If someone truly cares about you they won't make you feel like you need to constantly fight for their attention.
Оние кои велат дека заради ситнице не треба да се нервираме, сигурно немале проблеми со комарци во собата каде што спијат.
Во животов бев со многу, но секогаш само нејзе ја носев во срцето. Најмногу ми требаше, а ете... Токму нејзе ѝ нанесував најмногу болка.... Не можев да го прифатам фактот дека сакам некого, па ја бркав од себе. Постојано ѝ се враќав, а всушност бегав од нејзе. Во еден момент ќе ѝ покажев дека ја сакам, а во следниот ќе ѝ докажев какво ѓубре сум. И најлошо од се, кога ќе се вратев, таа секогаш беше тука...
Човекот би требало да се одрекне од се што би можел да засака, затоа што губитокот и разочарувањето се неминовни.
Луѓето се како часовници. Некои брзаат, некои каснат, а некои се расипани. Некои се толку скапи што покасно ќе сфатиш дека всушност ништо не вределе
„Постојат 5 битни прашања кои треба да си ги поставиме во животот: „Што е свето? Од што е создадена човечката душа? За што е вредно да се живее и за што е вредно да се умре? Одговорот на сите прашања е ист – само љубовта.“ -Џони Деп.
Наместо облека ќе облечам Радост... наместо со парфем ќе се намирисам со Добрина.. наместо ружа ќе ставам Насмевка... ќе си наметнам наметка од Разбирање и можам да тргнам секаде...
Never give up. Never back down. It may not be today, but as long as tomorrow exists. I'm unstoppable.
Од гледна точка на младоста, животот има бескрајнo долгa иднина, од гледна точка на старостa - многу кратко минато.
Компромис е нешто што човек треба да го знае и применува кога смета дека е соодветно, бидејки само така може да ги обнови или подобри односите со другите луѓе
"Пред да реагираш, слушај. Пред да одговориш, мисли. Пред да потрошиш, заработи. Пред да критикуваш, почекај. Пред да се молиш, прости. Пред да се откажеш, обиди се."