Кога некој бара да бидеш тука за да ти се исповеда кога му е тешко, а кога му е лесно никаде го нема тоа значи дека не те гледа како пријател туку како корпа за отпадоци. Не жалам за минатото...жалам за времето,што го потрошив на погрешни личности. Не губи надеж. Кога сонцето ќе зајде се раѓаат ѕвездите.
...Ако не сте слушнале со сопствени уши... ...Ако не сте виделе со сопствени очи... Тогаш... -Немојте да раскажувате со вашата уста,па таа да испадне голема!..
Лесно може да му простите на дете кое се плаши од темнина. Вистинска трагедија во животот се луѓето кои се плашат од светлината – Платон. Ако сакаш да ја сфатиш вредноста на една минута, прашај ја личноста која не стигнала да го фати возот на време. Ако личите на сликата од пасошот, веројатно ви е потребно патување. Другите те држеа во дланка....јас на дланка...Сепак, тоа е голема разлика
Мисли што сакаш ..... само да е убаво . Ако ме сакаш - покажи, ако ме посакуваш - докажи, - ако ме бараш - најди ме, ако ме љубиш - не давај ме! Оние кои не сакаат да ја слушнат вистината, ќе ја видат,но тоа скапо ќе го платат.
Be more concerned with your Character than your Reputation... Because your Character is what you really are, while your Reputation is what others think you are.
Убавите моменти во животот немаат цена и вистинско богатство е некому да можете да му подарите таков момент !
I don't know what makes me angry. The fact that you took my heart and broke it, or the fact that I let you.