Ако очекуваш луѓето да бидат фер кон тебе само затоа што ти си фер кон нив е исто како да очекуваш лавот да не те изеде тебе, зошто ти не jадeш лавови!
Вистината може да боли некое време, но лагата боли засекогаш... Многу е едноставно да бидеш среќен, но малкумина имаат среќа да бидат едноставни.
Да,сега сум со него и тој ми е се.И го сакам повеќе од тебе.Всушност,го сакам повеќе од било кој друг.Дали е подобар од тебе ? Нема да ти кажам.Но не се занесувај,не си ти подобар,само несакам да го споредувам со тебе.И немој да мислиш дека мислам на тебе потајно,кога слушам некоја стара песна,кога ќе видам некој стар датум,стари места..НЕ ! Со него имам нови песни,памтам нови датуми,одам на нови места.Заборавен си.И не донесе времето заборав,туку љубовта.
Колку повеќе човекот се приближува до сонот, толку повеќе Личната легенда станува вистинска причина за постоењето. Никој нека не се плаши од непознатото, зашто секој човек е способен да го освои сето она што го сака и што му е потребно. Кога нешто сакаш од срце, поблизу си до Душата на Светот. Таа секогаш е позитивна сила. Кога се сака, работите имааш уште поголема смисла. Пауло Коелјо “Алхемичарот
Велат дека успехот доаѓа кај оние што стануваат рано. Не! Успехот доаѓа кај оние кои стануваат со добро расположение.
Protect her... fight for her... kiss her... love her... hold her... laugh with her... But don't make her fall, if you don't plan to catch her...
Шекспир рекол: "Секогаш се чувствувам среќен. Знаеш ли зошто? Зашто не чекам ништо од никого. Да чекаш секогаш боли. Животот е краток. Затоа сакај го животот, биди среќен и секогаш смеј се. Живеј за себе и запомни - пред да зборуваш - слушај, пред да пишуваш - мисли, пред да повредиш - чувствувај, пред да мразиш - сакај, пред да се предадеш - обиди се! пред да умреш - Живеј.
Dont wait til its too late to tell someone you love them. Bcause when they're gone, no matter how loud you shout & cry, they wont hear.
Потребни се само две нешта за да биде жената среќна. Едната е да ја оставиш да мисли дека се и е дозволено, а втората е да и го дозволиш тоа.