Падни, па исправи се. Повторно падни и повторно исправи се. Паѓај, но секогаш станувај. Не е важно дали ќе паднеш, најважно е да се исправиш потоа. Тоа е суштината на нашиот живот!
Кога навистина сакаш нешто, понекогаш мора повеќе да се потрудиш... Не можеш да се откажеш само затоа што е тешко... Мораш да ги надминеш пречките и да се соочиш со твоите стравови...на крајот секогаш се исплати! Животот е полн со издигнувања и падови, но ако веруваш во себе, секогаш ќе те следи успех... Цени ги пријателството, Љубовта и Надежта...Никогаш не се потценувај себе си... Верувај дека можеш СЕ !
Ако можеш да се смееш и покрај тоа што се ти оди на лошо, тоа е затоа што веќе си нашол кому ќе му ја префрлиш вината.
The secret of health for both mind and body is not to mourn for the past, nor to worry about the future, but to live the present moment wisely and earnestly.
Ако сте подготвени да давате многу повеќе отколку што земате, ако не очекувате ништо од личноста што ја сакате, од судбината и од иднината, ако во вашите односи нема страв, сомнежи, барања и навреди и ако тоа чувство самото по себе бе прави среќни, токму тоа е љубов.
Уживам додека можам, поднесувам кога морам, работам тоа што ме усреќува, a луѓето нека зборуваат - има и зошто!
Треба да бидш совршен во твоите несовршености, безбеден во твоите несигурности, среќен во твојата болка и силен во твоите слабости!