Quotes, интересни поговорки

Дискусија во 'Литература и уметност' започната од Fearless, 13 октомври 2010.

1. SOVRSENSTVO

SOVRSENSTVO Популарен член

Се зачлени на:
    20 септември 2010
    Пораки:
    2.790
    Допаѓања:
    1.557
    Не труди се да ме изгубиш, јас сум од оние што сами знаат кога треба да одат...

На IvanaMkd му/ѝ се допаѓа ова.
  2. skorpija123

skorpija123 Популарен член

Се зачлени на:
    18 јули 2011
    Пораки:
    699
    Допаѓања:
    2.624
    Човек сам се раѓа и сам умира,
    а во останатото време некакви луѓе непрекинато се обидуваат да му досадуваат

3. IvanaMkd

IvanaMkd Истакнат член

Се зачлени на:
    29 јануари 2012
    Пораки:
    4.184
    Допаѓања:
    3.051
    Кога сме среќни, ќе не познаат пријателите, кога сме несреќни, ќе ги познаеме ние.

На Gordana10 му/ѝ се допаѓа ова.
  4. marija994

marija994 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 април 2010
    Пораки:
    241
    Допаѓања:
    195
    Совеста е она што боли, кога сите други делови се чувствуваат одлично.

5. perlaa

perlaa Популарен член

Се зачлени на:
    2 декември 2011
    Пораки:
    1.223
    Допаѓања:
    788
    Понекогаш колку и да сакаш мислите не можат да го избришат она што го има замислено срцето.

На Divinebutterfly и IvanaMkd им се допаѓа ова.
  6. IvanaMkd

IvanaMkd Истакнат член

Се зачлени на:
    29 јануари 2012
    Пораки:
    4.184
    Допаѓања:
    3.051
    Кој не го гаси пожарот кај соседот, и неговата куќа наскоро ќе се запали.

На Mecheto1, skorpija123, Divinebutterfly и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  7. connie

connie Истакнат член

Се зачлени на:
    13 септември 2011
    Пораки:
    303
    Допаѓања:
    204
    Тажни љубовни:

*Го остваривме она што го сакавме, ќе го памтиме денот кога се сретнавме.. Не чепкај во минатото од тоа не се живее..Не чепкај туку речи ДВАЈЦАТА СМЕ КРИВИ!

*Љубов? а да. Тоа е она кога постојано плачеш и се мачиш самата себе!:/

*Кога е навредуваш, помисли - таа мене не ме навредуваше.. Кога викаш, сети се - таа не го повишуваше гласот на мене. Кога лажиш, сети се - таа мене не ме лажеше. Ама кога ќе заминуваш, сети се - таа мене ме сакаше и кога бев најлош!

*Не вреди насмевката, кога погледот е тажен..

*Kako da ucim dosta mi je svega, kad u svakom slovu vidim samo njega !?

*Во себе вриштам на цел глас, како да живеам кога повеќе не нема нас..

*Лесно е да засакаш, тешко е да преболиш..

*Да заборавам се што некогаш беше..и да се смеам кога ме боли..како тии..не сум како ти да се завртам кога ќе те погледнам и да се правам дека ништо не се сеќавам..како ти. не сум како ти!

*Ќе ме бараш за година две, кога ништо нема да ми значат спомените на тебе..

*Љубовта е за двајца!-Но секогаш ќе се најде по некоја курва што не знае да брои !!

*Не не ми недостасуваш каков што си..туку каков што беше некогаш!

*некада сам те волјела..а сада немогу замислити живот без тебе.. :/

За животот:

~да заплачиш.значи вистински да сакаш :)

~насмевни се.утре може да е полошo.а можеби и никогаш да не дојде..

~заљубената личност може да се однесува како ЛУДА.но никогаш како

ИДИОТ!!

~кога ќе дојде крајот на се.нема да те болат навредите од непријателите.туку тишината од саканите..

~Насмевката е единствена крива линија која може да исправи многу нешта! :)

~Колку повеќе копи,толку подобар ОРГИНАЛ.

~Ако сакате да успеете треба да научите да живеете со неуспесите!:)

~Озборувани се само луѓето кои вредат. !

~Научи да се смееш,и кога животот те гази!:))

~Најголемата човечка слабост е тоа што секогаш сака да го дознае,

она што воопшто не сака да го знае.:/:)

~ Среќа е кога пред легнување, ја забодуваш главата во перницата и се смееш, онака без причина..

~Никогаш не игнорирај ја личноста која те сака,личноста која се грижи за вас.Еден ден кога ке се разбудиш и ќе сватиш дека си ја изгубил месечината броејќи ѓи звездите!

Нешто така поодкаченко :)

*Додека не му еб*ш матер на некој, не те сфаќа озбилно :)

* Не трчам на физичко, па нема ни по тебе :)

*си собрала над 100 лакови? бравоо.. ти се исполнил животниот сон :)

*живеам за инает од тие што ме мразат! :P

*Кога ќе дојде лето, има да ме нема!:)

*Додека изигравате Мафијаши и Лепотици на Facebook-ов, некаде надвор вистинскиот живот тече, и некој ужива во него :)

*Почитувај ги твоите родители.. Тие се луѓето што ти плаќаат за интернет..;)

*Вистинските мажи сакаат облини,само кучињата си играат со коски!

*секој со среќата..некој и без неа :

ии. нешто од мене :P

~Живеј поскромно од своите вистински можности;
    ~Простувај им на другите, но и себе си;
    ~Научи да го контролираш својот темперамент;
    ~Кон сите кои ги срекаваш однесувајсе онака како што би сакала тие да се однесуваат со тебе;

~Создавај нови пријатества, но негувај ги и старите;
    ~Научи да чуваштајни;
    ~Не одложувај ги убавите моменти;
    ~Кога некому треба да му се заблагодариш сториго тоа на време;
    ~Никогаш не се откажувај се од никого. Чудата се случуваат секој ден;
    ~Престани да ги обвинуваш другите;

Љубовта не е да забораваш, туку да простуваш, не е да гледаш, туку да разбираш, не е да се откажеш, туку да издржиш !!! :)

Сакам да те заборавам,но срцето не ми дозволува...!

ЗНАЈ сум те сакал/а,те сакам и ќе те сакам ЗАСЕКОГАШ♥♥

But if you look at me closely you will see in my eyes this girl will always find her way!!!

Sve je bilo lijepo,njezno,strasno,sve je to bilo,ali sad je kasno!Kazu zivot ide dalje,ali nasi su stali,na ispitu ljubavi,kao da smo pali.Slusali smo druge,a ne srce svoje,sada nisam tvoja,ni ti nisi moj!Trebali smo i ti i ja sve od sebe dati,al covjek kad izgubi tek onda shvati!!!°

Missing someone isn't about how long it's been since you've seen them last or amount of time since you last talked...

It's about every moment when you're doing something & you wish that they were right there with you ..

*Животот е толку убав бидејќи никогаш нема да се повтори !!!*

*Штом ќе почнеш да веруваш во себе, ќе знаеш како да живееш.*

Следи ги соништата, единствено тие го покажуваат патот до вистинската среќа.

Верувај во себе, никогаш не се откажувај и не заборавај дека љубовта навистина постои и само таа може да ја спаси душата од мизеријата што ја создава умот. ♥

♥ Верувај и’ на љубовта и тогаш кога ти задава болка, не го затворај срцето.♥

♥ Најмногу од сe' цени ја љубовта што ја примаш. Таа ќе опстане долго време откако твоите пари и доброто здравје ќе ги снема. ♥

*Постоеја толку работи во животот од кои се плашевме. А не требаше... требаше да живееме.*

*Штом една врата на среќата се затвори друга се отвара, но често толку долго зјапаме во затворената врата што не ја забележуваме онаа што ни се отворила.*

Heal the world..Make it a better place....For you and for me and the entire human race.. ♥

*Имај искрени мисли и чисти чувства. Нема да мораш да трчаш по среќата. Среќата ќе трча по тебе.*

*Никогаш не се справувај со повеќе од еден вид проблем истовремено. Некои луѓе се справуваат со три: сите што ги имале, што ги имаат и што очекуваат дека ќе ги имаат.*

*Сите сме на дното, но некои од нас гледаат во ѕвездите.*

*Ако имаш минато од кое не си задоволен веднаш заборави го, измисли нова приказна за својот живот и верувај во неа. Зачувај ги само миговите кога си успеал да го сториш она што си го посакал, таа слика ќе ти помогне да го добиеш она што го сакаш! *

*Кога не би постоеле разделбите никогаш нема да сфатиме колку ни значат тие што ги сакаме!*

♥ Љубовта им доаѓа само на оние кои сеуште имаат надеж иако биле разочарани, оние кои сеуште веруваат иако биле излажани, оние кои сеуште љубат иако биле повредени! ♥

Заборави ги оние што те повредиле, а најголема казна ќе им биде тоа што вечно ќе те сакаат

♥ Мерката на љубовта е кога сакаш без мерка. Во животот ретки се шансите кога љубиш личност која ти ја возвраќа љубовта, затоа кога еднаш ќе ја добиеш не ја испуштај затоа што таква шанса можеби никогаш повеќе нема да се појави на твојот животен пат! ♥

Just follow your hearts..They will lead you in the right direction.. ♥

*Сеќавај се на она што ти било убаво во животот, но не барај да ти се врати, зошто ако се врати ќе ти ги наруши убавите спомени!*

♥ You make me feel so beautiful..Nowhere else in the world I wanna be..♥

*Вистински пријатели се оние што се со нас кога ни се случуваат убави работи. Не’ поддржуваат, се радуваат поради нашите успеси. Лажни пријатели се оние што се јавуваат само во тешки моменти, со тажни лица, "солидарни", а всушност нашето страдање ги теши во нивните бедни животи.*

*Дури и илјада планови да не ти успеат, не се обесхрабрувај…можеби илјада и едниот ќе ти успее...*

*Љубовта спрема ближниот не се покажува со тоа што ќе му дадеш парче леб кога е гладен. Правата љубов ќе ја покажеш кога со него ќе го поделиш својот оброк иако твојата глад не е ништо помала од неговата.*

*Кога лакот ти е скршен и немаш веќе ниту една стрела, тогаш гаѓај, гаѓај со сето срце.*

*Правило за среќа: Нешто да се работи, некој да се сака, на нешто да се надева.*

*Еднаш некој ми рече: „ Се надевам дека ќе доживеете сите соништа да ви се остварат.“ Одговорив: „ Се надевам дека нема, зошто ако живеам и ми се исполнат сите соништа, мртов сум.“ Токму неисполнетите соништа нe’ одржуваат во живот.*

*Има три работи што возрасните во секое време можат да ги научат од децата - да бидат среќни без причина, секогаш да бидат зафатени со нешто и да знаат да го бараат со сите свои сили она што го посакуваат.*

*Во ова време многу луѓе се откажаа од живеењето. Не им е здодевно, не плачат, едноставно се задоволуваат да чекаат времето да мине. Тие не ги прифатија предизвиците на животот и животот повеќе не ги предизвикува. И ти се изложуваш на тој ризик. Стори нешто, спротистави се на животот но не се откажувај од него.*

♥ Остави го срцето да зборува, препушти се на случајноста, оди таму каде што денот те носи.♥

На Divinebutterfly му/ѝ се допаѓа ова.
  8. martinuska

martinuska Популарен член

Се зачлени на:
    1 јули 2010
    Пораки:
    3.095
    Допаѓања:
    3.748
    If you find a master key that opens up many locks, it is awesome! However, if you find a lock that can be opened by many keys, the lock is useless.

9. SOVRSENSTVO

SOVRSENSTVO Популарен член

Се зачлени на:
    20 септември 2010
    Пораки:
    2.790
    Допаѓања:
    1.557
    Никогаш не ја споредувај љубовта која ја гледаш на филмовите,со твојата.Таа љубов е напишана од сценаристи а твојата е од Бога

10. IvanaMkd

IvanaMkd Истакнат член

Се зачлени на:
    29 јануари 2012
    Пораки:
    4.184
    Допаѓања:
    3.051
    Ако носите туѓи очила, ќе си ги расипете очите.

На Gordana10 му/ѝ се допаѓа ова.
  11. t.i.n.k.e.r.b.e.l.l

t.i.n.k.e.r.b.e.l.l Популарен член

Се зачлени на:
    15 јули 2011
    Пораки:
    466
    Допаѓања:
    335
    Некои луѓе штом почуствуваат дека добиле крила почнуваат да гракаат!!!

12. GlamorousGirl

GlamorousGirl Истакнат член

Се зачлени на:
    4 октомври 2010
    Пораки:
    122
    Допаѓања:
    102
    Znaš prijatelju, ja sam nju volio. Ono mislim baš volio. Istinski, ludo i bez razmišljanja. Bila mi je jedina. Moja tajna, ona najveća. Sa mnogima sam bio, al' uvijek sam nju nosio u srcu. Najviše mi je trebala, a eto.
    Baš njoj sam najviše boli donosio. Nisam mogao da prihvatim činjenicu da volim, pa sam je tjerao od sebe.
    Stalno joj se vraćao, a ustvari bježao od nje. U jednom trenutku pokazao bih joj da mi je stalo, a u sljedećem dokazao da sam đubre. I najgore od svega, kad god bih se vratio, ona je bila tu. A sada..
    - A šta sada? Prebolio si je?
    Ma kakvi. Ima trenutaka kada je zaboravim na tren, ono kad alkoholom ubijem zadnji komad mene.
    - Zašto joj sada ne odeš i kažeš sve?
    Eh vidiš. Uspio sam šta sam htio. Otišla je od mene. Sad kad se vratim, više je nema.
    Kažu da voli drugog, znam da to nije istina .. Ali ..
    - Idi do nje onda.
    Ne mogu.
    - Zašto?
    Uključila je razum. Shvatila je da sam ipak preveliko đubre i da je ne mogu voljeti nikad. Voljet' onako, klasično.
    Ne mogu biti tu za nju, a uvijek cu očekivati da ona bude tu za mene. Ne mogu kad joj bude najteže doći i zagrlit' je, mada znam da ona meni bi.
    - Tebe je nemoguće shvatiti !
    Eh prijatelju, znam. To čujem često. Samo jedna osoba mi je rekla da me razumije.
    - Ko !?
    Pa ona, druže.

Преубаво ми е! :x

На Pink.Princess, Divinebutterfly и Danilela им се допаѓа ова.
  13. IvanaMkd

IvanaMkd Истакнат член

Се зачлени на:
    29 јануари 2012
    Пораки:
    4.184
    Допаѓања:
    3.051
    Само со туѓи очи можеш да ги видиш своите недостатоци.

На t.i.n.k.e.r.b.e.l.l му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Mameha

Mameha Популарен член

Се зачлени на:
    9 октомври 2011
    Пораки:
    181
    Допаѓања:
    490
    Не потценувајте ги луѓето чија облека е стара и искината, погледнете во нивната ДУША колку е чиста и невина. Не озборувајте ги луѓето кои ве седнале на нивната трпеза доколку не е БОГАТО поставена, запазете со колку љубов е храната подготвена. Не ги вреднувајте според нивниот статус и углед, туку според достоинството и чесноста. И без оглед на тоа кој колку имаме,пред Бога СМЕ СИТЕ ИСТИ.Единствената разлика која прави да се разликуваме едни од други е добрината на нашата душа,всушност и единсвтената вредност која човекот го прави човек.

15. Snow-Queen

Snow-Queen Форумски идол

Се зачлени на:
    3 ноември 2011
    Пораки:
    15.266
    Допаѓања:
    15.015
    Сејте семе на љубов,радост,среќа,мир. Што сеете денес,тоа ќе жнеете утре

На Serafima и Mameha им се допаѓа ова.
  16. Cence

Cence Популарен член

Се зачлени на:
    15 декември 2011
    Пораки:
    753
    Допаѓања:
    783
    Опушти се, најдобрите нешта се случуваат токму кога не ги очекуваш. - Габриел Гарсија Маркез

17. Cence

Cence Популарен член

Се зачлени на:
    15 декември 2011
    Пораки:
    753
    Допаѓања:
    783
    Подобро е да научиш нешто што никогаш нема да ти треба отколку никогаш да не научиш ништо.

18. Snow-Queen

Snow-Queen Форумски идол

Се зачлени на:
    3 ноември 2011
    Пораки:
    15.266
    Допаѓања:
    15.015
    Секогаш спијте во убави пижами, бидејќи не се знае кого ќе сретнете во сонот. :)

На Cence, t.i.n.k.e.r.b.e.l.l, IvanaMkd и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  19. Snow-Queen

Snow-Queen Форумски идол

Се зачлени на:
    3 ноември 2011
    Пораки:
    15.266
    Допаѓања:
    15.015
    Среќа е кога тоа што го мислите, кажувате и правите во хармонија. -Махатма Ганди (1869-1948)

20. Serafima

Serafima Форумски идол

Се зачлени на:
    28 октомври 2010
    Пораки:
    1.229
    Допаѓања:
    21.274
    Клучот на сите затворени врати е внатре во нас. Ќе го пронајдеме само тогаш, кога на сите ќе им испраќаме љубов.
    Само на љубовта, сите врати и се отвораат.