За да се спасите, одете напред, одете до крај. Одете до крај додека не го допрете дното, додека не ви се смачи. Во тоа е лекот. Да претераш, да испливаш на површината, да се ослободиш. - Иво Андриќ
If you can't fly then run, if you can't run then walk. If you can't walk then crawl, but whatever you do you have to keep moving forward.
Никогаш не дозволувај да одиш со наведната глава.Никогаш не се откажувај и не се жали. И не се моли само кога паѓа дожд но и кога свети сонцето...
Нашиот живот е како пат низ кој се движи сонцето. Во најмрачниот момент, се појавува ветувањето на дневната светлина.
Денес ја слушнав најдобрата поговорка "Кокошката сонила просо,па го фрлила дијамантот" Aлал да и е на девојчето што ми го кажа
- Кој што ја видел бедата на мажот, не видел ништо- треба да ја види бедата на жената. Кој што ја видел само бедата на жената, не видел ништо – треба да ја види бедата на детето. Виктор Иго
Life is like the Internet: sometimes is almost impossible to connect... Само ако својата среќа ја најдеш во среќата на оној што го сакаш можеш да бидеш сигурен дека ја имаш вистинската љубов.
ЖЕНАТА знае да ЧЕКА, знае да САКА, знае да РАЗБИРА, знае да ПРОСТУВА... Но и знае кога е време да се заврти, да воздивне и да напушти сè..
Разделбата ја слабее просечната ЉУБОВ, а ја засилува силната, како што ветерот го гаси пламенчето, а го разгорува пламенот !!! - Балзак