Целта ги оправдува средствата. Што нема да ме уништи, ќе ме направи посилна. Едни од оние изреки кои ме водат низ животов.
"What is money? Money is what makes a man act funny. Money is the root of all evil. Money'll make them same friends come back around, swearing that they were always down." -Eminem.
By three methods we may learn wisdom: First, by reflection, which is noblest; Second, by imitation, which is easiest; and third by experience, which is the bitterest.
Никогаш не игнорирајте ги оние кои се грижат за вас, затоа што еден ден ќе сфатите дека, собирајќи камења сте изгубиле дијамант ...
Премногу сме различни за да се сакаме, премногу сме слични за да се мразиме, премногу навикнавме еден на друг за да се разделиме и премногу сме битни еден на друг за да би останале само пријатели !
Не спијат сите оние кои имаат затворени очи, ниту гледаат сите оние кои имаат отворени очи... Некои го ценат она што го имаат, но некои никогаш нема да сватат што имале, а веќе го немаат!
Луѓето целиот свој живот лутајќи по многу патишта, обиколници и слепи улици, бараат сигурно место, покрив над глава, срце и нечија мека рака. Но, животот исто така ги учи дека луѓето си се едни на други само попатни постојки, пристаништа на одредено време, колку и да им е убаво - доаѓа денот кога некој мора да исплови. И тогаш повторно луѓето бараат, свесно или несвесно, силна струја која ќе ги однесе на другиот крај, надевајќи се дека таму е крајот на патот, мирното место со покрив над глава, маса и на неа леб и вино, срце и нечија мека рака, тивка присутност која останува и кога зборовите ќе стивнат...
Човечкото судење на другите е слично на ова: Kога господарот не ја исчистува својата куќа и покуќнина од кал и ѓубре, а ќе почне да ги напаѓа оние кои му доаѓаат дома калливи и валкани.