Ако не одиш кон она што го сакаш, никогаш нема да го имаш. Ако не прашаш, одговорот е секогаш не. Ако не направиш чекор напред, секогаш ќе бидеш на исто место. Ризикувај и оди напред во животот.
..Јас избрав... Да живеам по сопствен избор, а не случајно... Да правам промени, а не изговори... Да бидам мотивиран.а не изманипулиран... Да бидам корисен, а не да искористувам... Да напредувам, .а не да се натпреварувам... Да имам самодоверба, а не сожалување... Да си го слушам внатрешниот глас, .а не мислењето од другите......
Не можеш да го решиш проблемот, користејќи го истиот начин на размислување, кој си го користел кога си го создал.
Ако не одиш кон она што го сакаш, никогаш нема да го имаш. Ако не прашаш, одговорот е секогаш не. Ако не направиш чекор напред, секогаш ќе бидеш на исто место. Ризикувај и оди напред во животот.
... Со ... ТАГАТА ... стануваме ... ПОСИЛНИ ... и преку ... ТАГАТА ... осознаваме колку сме моќни да истата и ја ... НАДМИНЕМЕ ...
“Najveće postignuće je da budete ono što jeste u svijetu koji konstanto pokušava da od vas napravi ono što niste.” Ralph Waldo Emerson
Не дозволувај некој безначаен да ти ја разниша самодовербата. Имај само еден пат во животот - твојот! Верувај само во она што ти сакаш. И запомни: Изгубено е само она од што ти си се откажал....