Оној кој не прави неправди на друг е чесен, но двојно почесен е оној кој не дозволува да се прават неправди и на другите.
Што го тера човекот да се замрази самиот себеси? Веројатно малодушноста, или, вечниот страв дека греши, дека не го прави она што другите очекуваат од него!
Чувства кои се навраќаат никогаш не ни исчезнале! На човекот му требаат 2 години да научи да зборува, а околу 50 години да научи да молчи! Го трошиме цел живот мислејќи дека сме на вистинскиот пат за да на крај сфатиме дека сме во погрешен воз. Само затоа што некој не те сака на начин на кој ти сакаш да те сака, не значи дека не те сака со цело свое срце. Слушај внимателно што зборуваат луѓето за другите. Тоа е истиот оној начин на кој зборуваат и за тебе пред другите. Разумот на човекот мора секогаш да биде посилен од неговите тупаници.
There’s always some truth behind every "Just kidding". There's always some knowledge behind every "I don't know". There's always some emotion behind every "I don't care". There's always some pain behind every "I'm okay".
Суштината на сознавањето не е во тоа дали ја губиме играта/битката, туку како ја губиме, што спознаваме со тоа, на што не научилпоразот и како тоа не менува. Да губиш, на одереден начин значи да добиваш.
Бесмислено е : - Да ги мразиш сите ружи бидејќи те изгребал еден трн. - Да се откажеш од своите соништа бидејќи еден не ти се остварил. - Да се откажеш од својот напор бидејќи еден ти бил залуден. - Да ги обвиниш сите пријатели бидејќи еден од нив те изневерил. - Да не веруваш во љубовта бидејќи еднаш си бил изневерен или не ти било возвратено. - Да ја отфрлиш секоја можност да бидеш среќен бидејќи не си успеал при првиот обид. Запомни дека секогаш : - Може да се појави нова прилика. - Нов пријател. - Нова љубов.
:up: Јас бев повредна кога губев. Денес сум убедена дека НИКОЈ НЕ ГУБИ НИКОГО, бидејќи НИКОЈ НЕ ПОСЕДУВА НИКОГО. Во тоа е вистинското доживување на љубовта: Да се има најскапоценото нешто на светот без да се поседува
Да му дадеш на некого втора шанса е исто како да му даваш уште еден куршум за пиштол бидејќи со првиот те промашил