Додека му се жалеше на својот сопатник, таа му кажа дека не сакала кога некој друг ја повредувал... И после разговорот повторно таа го повреди него ... НЕ ГО ПРАВИ ОНА ШТО ДРУГИТЕ НЕ САКАШ ДА ТИ ГО ПРАВАТ! Ако започнеме кавга меѓу минатото и сегашноста, ќе увидиме дека сме ја изгубиле иднината. Да живееш е најретката работа во светот... повекето од лугето само егзистираат.
Ако детето те побара со поглед - погледни го. Ако детето те допре со рацете - прегрни го. Ако детето сака да ти каже нешто - послушај го
Страстите се како жеден човек кој пие вода на морскиот брег. Тој не чувствува никакво заситување, а жедта му се зголемува.
Јас сум обичен човек, со обични мисли што живеел обичен живот. Не постојат споменици во моја чест, а моето име наскоро ќе биде заборавено, но јас љубев со сето свое срце и душа и за мене тоа секогаш беше доволно. Романтичарите би го нарекле тоа љубовна приказна,а циниците трагедија .
Женските очи се како БУНАРИ, во нив човек може да го види СЈАЈОТ на звездите, но и да се удави во океан од ТИШИНА и БОЛ...
Љубов - опасен збор од кој го губиш разумот и остануваш незаштитен. Да се прифати би било ризик. Да се отфрли би било катастрофа. Единствените ограничувања во нашиот живот се оние кои што самите ги поставуваме. Жената останува без зборови само кога бакнува. Да се биде среќен, тоа не значи дека сè е совршено. Тоа значи дека сте одлучиле да погледнете подалеку од несовршеностите.
За љубовта: ,, Во еден роман има многу повеќе љубов, одколку во еден голем град ,, ,, Љубовта е едно чувство на благо и пријатно лудило ,, ,, Бакнежот е начин двајца да се приближат толку многу блиску а да не си ги видат своите маани ,, ,, Кокетирањето е талент да се добие туѓото срце без да се загуби сопственото ,, ,, Човекот во љубовта се учи да лажи ,, ,, Мажот може да се заљуби гледајќи жена, а жената најчесто се заљубува слушајќи го мажот ,, ,, Љубовта е една но нејзини копии има милиони ,,
Сите ние мораме да научиме некои лекции. Работите кои ни се чинат најтешки всушност се лекциите. Ако се оди лесно, тогаш тоа не се лекции, туку работи кои веќе ги знаеме. Ако некогаш на животниот пат паднеш, стани, истреси ја прашината од неуспехот и продолжи понатаму, затоа што не губат оние што паднале, туку оние кои останале да лежат!
Светот ќе стане реален кога човекот ќе научи да САКА - дотогаш ќе живееме мислејќи дека знаеме што е љубовта, но ќе немаме храброст да стигнеме до неа онаква каква што е...
Смртта е мирна, лесна. Животот е тежок. Потроши ги времето и енергијата на создавање, не на критизирање. Животот некогаш ќе ти пружи волшебен момент. Вкуси го. Секогаш постојат луѓе кои ќе ти кажуваат причини зошто не можеш да направиш нешто што сакаш да го направиш. Игнорирај ги. Запомни дека секој оној со кого се среќаваш се плаши од нешто, сака нешто и изгубил нешто. Подобро е да љубиш и да изгубиш, отколку никогаш да не љубиш. Да сакаш некого без причина е најдобрата причина да сакаш некого.