❤Се додека имаме спомени... ...ВЧЕРА останува; ❤Се додека имаме надеж... ...УТРЕ не чека; ❤Се додека имаме љубов... ...ДЕНЕС е прекрасно!!
Пронајди нешто позитивно, убаво и корисно во секој миг! Така само ќе откриеш што си и што се имаш!...
Кога имав 5 години, мојата мајка ме учеше дека среќата е клуч за животот. Кога отидов на училиште,ме прашаа што сакам да бидам кога ќе пораснам.Напишав “среќен“.Ми рекоа дека не сум ја разбрал задачата, а јас им реков дека тие не го разбирале животот. -John Lennon
Само затоа што некоја личност изгледа дека е јака, не значи дека нема мака.Дури и на најјаките личности им треба рамо за плачење...
Човек никогаш нема да има среќа, се додека не научи да се радува на туѓата среќа. Убавиот збор железни врати отвара
Луѓето секогаш го уништуваат она што најмногу го сакаат во отворен бој, или од заседа, некои со леснотијата на нежноста, други со цврстиот збор, кукавиците уништуваат со бакнеж, а храбрите тоа го прават со меч. Пауло Коељо
Kе ве молам помогнетеми за утре ми требаат два состави едниот е за Чајлд Харолд а другиот за Евгениј Онегин..ако би имале ви се молам пишете..
Постои далечина меѓу нас ....Не можам да го слушнам твојот глас...Копнежот по тебе боли и за твоите бакнежи моли ... Се би дала да сум во прегратка твоја за да сфатис колку те сакам... Далечината ме спречува да те видам ...но не и да те САКАМ
да му дадиш на некој втора шанса, е исто како да му дадиш втор куршум за пиштол, бидејќи со првиот те промашил.