Вратата зад која е скриено доброто тешко се отвора, а вратата зад која е скриено злото тешко се затвора.
Животот е предизвик - надминиго. Животот е дар - подариго! Животот е авантура - прифатија. Животот е ИГРА - одиграја. Животот е тајна - Отворија Животот е песна - испеја. Животот е можност - Користија. Животот е Патување - извршиго. Животот е Ветувањето - почитувајго.
Ако си депресивен – значи живееш во минатото, ако си конфузен значи дека живееш во иднината, а ако живееш само во сегашниот момент, тогаш ќе чувствуваш само МИР.
Никогаш не го дизајнирајте вашиот каракатер како градина каде секој може да оди. Дизајнирајте го вашиот карактер како небото, каде што сите сакаат да стигнат...
" Еднаш некој ми рече: „Се надевам дека ќе доживеете сите соништа да ви се остварат.“ Одговорив: „Се надевам дека нема, зошто ако живеам и ми се исполнат сите соништа, мртов сум.“ Токму неисполнетите соништа нé одржуваат во живот. "
Самиот живот е РАЈ и не смееме никогаш да дозволиме да поминуваме низ ПЕКОЛОТ.Нашето постоење е всушност нашиот ... РАЈ
Без разлика колку сериозност бара животот од тебе,секогаш е потребен пријател со кој ќе се глупираш !
Една врска нема потреба од ветувања или поставување на услови! Таа има потреба само од две лица кои сакаат да се заедно!
ЖИВОТ, дишеш, дознаваш, креираш, љубиш, паметиш , но и некогаш ќе те нема; Депресивно, а сепак го обожаваме, зависни сме и не се откажуваме од ЖИВОТ, затоа што кога дишеш, дознаваш, креираш, љубиш, паметиш, ЖИВЕЕШ ЖИВОТ. Заборавот е најголема смрт за човекот! Саша Лилчиќ