Ако се се струполи врз тебе и знаеш дека има кој да те извлече од под урнатините, значи си среќен човек.
Животот е полн со избори, aко не можете дa сaкaте, не мрaзете. aко не можете дa бидете добри, немојте дa бидете лоши. aко не можете дa бидете целосно среќни, немојте дa бидете потполно тaжни. УживВјте во животот!
Можеме да го прифатиме конечното разочарување, но никогаш не смееме да ја загубиме бесконечната надеж.
Самоконтролата е нешто најубаво што може човек да го поседува, а истата треба секој да ја има. И мене што нешто посебно ми се допаѓа: „ Уметноста е долга, а животот е краток “
Врските се како работа со скратено работно време и треба да ги третираме така. Ако вашите сакани сакаат да ве напуштат треба да ве известат 2 недели однапред .Треба да им се исплати надомест и бонус за трудот ,а пред да заминат, треба да најдат замена. Боб Етингер Мажот кој е се ожени со неговата љубовница го остава слободно местото за таа позиција. Оскар Вајлд
Be brave enough to live life creatively. The creative is the place where no one else has ever been. You have to leave the city of your comfort and go into the wilderness of your intuition. You can't get there by bus, only by hard work and risk and by not quite knowing what you're doing. What you'll discover will be wonderful. What you'll discover will be yourself. - Alan Alda
Кога некој ќе се вљуби, почнува да се измачува самиот себе, а завршува измачувајќи ги другите. Оскар Вајлд
Никогаш не ја споредувајте вашата љубовна приказна со оние од филмовите, бидејќи тие се напишани од сценаристи а вашата е напишана од Господ.
Денеска одбирам да живеам со благородност за љубовта,што живее во моето срце, за мирот во мојот дух, и гласот на надежта која вели...НЕМА НИШТО НЕВОЗМОЖНО